Singurul cuvânt din limba română care conține litera J de patru ori. Sigur nu ai auzit de el

Vezi ce înseamnă
Singurul cuvânt din limba română care conține litera J de patru ori. Sigur nu ai auzit de el

Nu mai este niciun secret că limba română este plină de mistere, de cuvinte nemaipomenite, dar și de unele destul de complicate. Despre un termen încâlcit vom vorbi și noi în rândurile de mai jos. Acesta conține litera J de nu mai puțin de patru ori. Află despre ce cuvânt este vorba și ce înseamnă el!

Termenul din limba română care conține litera J de patru ori

Potrivit studiilor de lingvistică pe care le-au efectuat specialiștii de-a lungul timpului, limba română deţine un fond de peste 200.000 de cuvinte, din care, în Dicționarul Explicativ al Limbii Române (DEX), există circa 60.000.

Ce-i drept, însă, experții susțin că noi folosim frecvent doar câteva sute. Prin urmare, sunt şanse mari să nu știi cuvântul care conține litera J de patru ori. Ei bine, nu te apuca să-l cauți, fiindcă ți-l spunem noi.

Este vorba despre jejunojejunostomie. După cum poți observa, acest termen începe cu litera j, apoi aceasta se repetă de încă trei ori în cuprinsul termenului.

Ce înseamnă?

Acum că ai aflat care este singurul cuvânt din limba română care conține litera J de patru ori, cu siguranță ești curios să afli și ce înseamnă acesta.

Conform Dicționarului Medical, jejunojejunostomia reprezintă o intervenție chirurgicală în care jejunul este deschis la peretele abdominal, putându-se insera un cateter în jejun, prin care, pentru o perioadă scurtă de timp se pot introduce alimente sau alte substanțe.

Tehnica este efectuată utilizând chirurgia laparoscopică. Însă, procedura chirurgicală este una riscantă, ce poate duce la diverse complicații, mai exact la infecții, ulcere, hemoragie și altele.

Poate te întrebi acum și ce este jejunul. Ei bine, acesta este un segment al intestinului subțire situat între duoden și ileon. Jejunul constituie, împreună cu duodenul și ileonul, intestinul subțire.

Citește și Singurul cuvânt din limba română care începe și se termină cu “h”. Nu mulți îl știu!

Care este cel mai lung cuvânt din limba română

Tu știi care este cel mai lung cuvânt din limba română? Ei bine, acesta provine tot din domeniul medical și are nu mai puțin de 44 de litere. Este vorba despre pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza.

Termenul definește o afecțiune pulmonară cronică, ce mai este cunoscută și sub denumirea mai simplă de silicoză. Potrivit experților boala apare din cauza inhalării excesive a pulberilor de bioxid de siliciu.

Citește și Unicul cuvânt din limba română care începe și se termină cu „î”. Te va surprinde semnificația lui!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.5 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *