Singurul loc din bucătărie în care trebuie să stea aragazul. La ce distanță să fie de frigider. Strategia arhitecților care îți va ușura munca

Tu știai asta?
Singurul loc din bucătărie în care trebuie să stea aragazul. La ce distanță să fie de frigider. Strategia arhitecților care îți va ușura munca

Aragazul este, fără îndoială, unul dintre cele mai utilizate aparate electrocasnice din țara noastră și nu numai. El nu poate lipsi din nicio bucătărie, chiar dacă gătești des sau ocazional. Şi totuşi, unde ar trebui să stea aragazul. Află la ce distanță ar trebui să fie de frigider. Foarte puțini români stiu asta!

Unde ar trebui să așezi aragazul

Nu există bucătărie fără aragaz. El este unul dintre cele mai importante aparate de uz casnic din locuință. Cu ajutorul lui, poți să prepari sau să încălzești orice timp de mâncare, astfel că nu poate lipsi sub nicio formă din casa ta. Dar oare știi unde trebuie așezat?

Ei bine, există o regulă, cunoscută sub numele de triunghiul activităților și se referă la modul în care trebuie așezate aragazul, frigiderul și chiuveta.

Conform acesteia, primele două aparate trebuie poziționate în cele două unghiuri ascuțite ale triunghiului, iar chiuveta, la intersecția laturilor scurte ale acestuia.

Astfel, atunci când ești la chiuvetă, te vei afla la distanță egală atât de aragaz, cât și de frigider, cele două locuri în care, atunci când faci de mâncare, nu ai cum să nu ajungi, notează nationalul,ro.

Regula Feng Shui pentru bucătăria ta

Dacă crezi în Feng Shui, trebuie să afli că poziționarea de mai sus este recomandată. Maeștrii acestei filosofii cred cu tărie că frigul nu are ce căuta niciodată lângă cald, astfel că frigiderul nu trebuie pus niciodată în apropierea aragazului.

În plus, pentru a aplica această regulă nu ai nevoie de un spațiu foarte mare. Conform experților, ideal ar fi să existe doi metri între aragaz și chiuvetă și tot atâția metri între chiuvetă și frigider. Astfel, ai nevoie de doar patru metri.

Citește și Compartimentul secret de la aragaz. La ce folosește de fapt sertarul de sub aragaz, puțină lume știe ce rol are!

Cum să-ți decorezi bucătăria în funcție de principiile Feng Shui

Atunci când îți amenajezi bucătăria este foarte important să ții cont și de sfaturile unui expert în arta Feng Shui, pentru a-ți spune cum trebuie așezate obiectele în așa fel încât să ai parte doar de energie pozitivă.

Un sfat important este să ai grijă la alegerea culorilor. Mai mulți specialiști Feng Shui recomandă galbenul pentru finisarea sau mobilarea bucătăriei, această culoare fiind utilă pentru ușurarea digestiei.

Dacă nu-ți place această nuanță însă, poți alege o culoare maronie ce reprezintă elementul Pământ De asemenea, specialiștii recomandă și achiziționarea unor plante verzi sau măcar a unor tablouri care să reprezinte natura.

Citește și Pentru ce este sertarul de sub aragaz, de fapt. L-ai folosit greșit toată viața!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *