Singurul remediu care poate salva florile ofilite. Asta trebuie să pui în ghiveci, de fapt. Rețeta experților e minunată

Cum să-ți readuci la viață florile ofilite
Singurul remediu care poate salva florile ofilite. Asta trebuie să pui în ghiveci, de fapt. Rețeta experților e minunată

Când ne întoarcem din vacanță, este un clasic să găsim planta de care suntem atât de îndrăgostiți aproape ofilită. Totuși, trebuie să știm că aceasta mai poate avea o șansă la viață. Însă, trebuie să știm cum și ce trebuie să facem. Iată singurul remediu care poate salva floarea ta preferată. Vei fi impresionat de acest truc!

Cum să salvezi plantele ofilite. Așa le vei readuce la viață

Dacă ai ajuns acasă din vacanță și ai observat că plantele tale preferate s-au ofilit în ghivece, nu te grăbi să le arunci. Află de la noi că încă le mai poți salva cu ajutorul unui remediu miraculos.

Pentru a începe, vei avea nevoie de aloe vera. Da, ai auzit bine! Această plantă populară are o mulțime de beneficii pentru organismul uman, dar și pentru florile tale din ghivece.

Asta pentru că aloe vera conține numeroși nutrienți importanți pentru plante, inclusiv calciu, magneziu, fosfor și acid salicilic. Pentru a o folosi trebuie să tai o frunză din ea și să o deschizi pentru a obține gelul din interior.

Acum, freacă ușor soluția pe frunzele plantei ofilite, atât deasupra cât și dedesubt. Astfel, gelul va furniza nutrienți frunzelor și va ajuta la dezinfectarea acestora.

Te-ar mai putea interesa și Amestecul puternic care face ca orice plantă să înflorească. Vei adora acest truc pentru cât de ușor este!

Aloe vera
Aloe vera

Îngrășământul cu aloe vera face minuni pentru plantele tale

Tot din aloe vera, poți prepara și un îngrășământ natural care va ajuta florile tale să producă noi rădăcini și frunze verzi sănătoase. Pentru început taie o altă frunză din această plantă magică și împarte-o în mai multe felii.

Acum, adaugă feliile într-un blender si pune o lingură de zahăr. Mai departe, toarnă doi litri de apă și amestecă totul. Ulterior, strecoară lichidul într-o cană.

Pune niște mușchi în fundul ghiveciului, fiindcă acesta va ajuta planta să rețină mai bine umiditatea. Apoi, toarnă îngrășământul cu aloe vera peste mușchi și lăsați-l să stea 60 de minute pentru ca mușchiul să poată absorbi lichidul. În final, așează pământul și pune planta într-un loc răcoros ferit de razele soarelui.

Te-ar mai putea interesa și Flori de plantat la sfârșitul verii pentru o explozie de culoare. Sunt ușor de întreținut, vecinii te vor invidia!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *