Șnițel parizian de pui cu dressing de iaurt cu usturoi, rețeta rapidă. Șnițelul parizian de pui se diferențiază de cel pane prin faptul că la această rețetă se folosește pentru pane doar ou și făină. Este o metodă mult mai rapidă de a pregăti șnițele, în plus sunt la fel de delicioase.
În mod normal, carnea de pui folosită la șnițele este pieptul de pui, mie sincer, pieptul de pui nu îmi place, prefer pulpa dezosată de pui. Pulpa de pui este o alternativă mai gustoasă, datorită grăsimii și mai fragedă decât a pieptului de pui.
Mai jos aveți ingredientele și modul de preparare al șnițelului parizian din pulpă de pui și al sosului de iaurt cu usturoi.
1. Pulpele de pui se spală și se desfac cu un cuțit.
2. Se marinează pulpele de pui cu cel puțin o oră înainte de preparare. Într-un bol se pun pulpele unse cu puțin ulei de măsline, se presară sare, piper, usturoi granulat și cimbru uscat.
3. Într-un castron se bat ouăle cu sare și apă minerală. Apoi se adaugă făina treptat amestecându-se continuu pentru a nu face cocoloașe. Compoziția trebuie să fie groasă, cam ca un aluat de clătite mai gros.
4. Separat, într-un castron se pun pulpele de pui marinate peste care se presară două linguri de făină. Cu mâna, se amestecă bine pentru a acoperi fiecare
bucată de carne. Astfel, aluatul va face mai bine priza pe carne.
5.După ce au fost date prin făină, bucățile de carne se pun în castronul cu aluatul pentru șnițel, amestecându-se bine până vor fi acoperite complet de
compoziție.
6. Într-o tigaie, se pune la încins uleiul apoi se dă la foc mic. Se pun la prăjit bucățile de carne pe rând, câte 7-8 minute pe fiecare parte. Prăjirea se face în baie de ulei, deci, cantitate de ulei trebuie să fie de cel puțin trei degete lățime.
7. Se scot șnițele pe hârtie absorbantă, apoi se pun pe un platou.
Citește și rețeta de Ostropel cremos de pui cu mămăliguță
Se zdrobește fin usturoiul și se freacă cu sare. Peste usturoi se pun iaurtul, smântâna și mărarul. Sosul se amestecă bine și se dă la rece, într-un vas acoperit.
Poftă bună!