Șoferii care nu plătesc parcarea în București vor primi automat amendă cu ajutorul radarelor mobile. Când intră în vigoare măsura

Noua măsură adoptată de Primăria Capitalei.
Șoferii care nu plătesc parcarea în București vor primi automat amendă cu ajutorul radarelor mobile. Când intră în vigoare măsura

Autoritățle locale din Capitală le-au pus gând rău șoferilor care parchează fără să plătească. Începând de la 1 iulie, cei care nu achită parcarea vor fi amendați prin intermediul radarelor mobile. Mașinile vor fi dotate cu camere video ultraperformante care vor fi capabile să verifice în mai puțin de o secundă numărul de înmatriculare și dacă proprietarul respectivului autovehicul a plătit sau nu locul de parcare.

Șoferii care nu plătesc parcarea în București vor primi automat amendă cu ajutorul radarelor mobile

Măsura este valabilă pentru cele peste 13.000 de locuri de parcare marcate cu albastru de Primăria Capitalei. Astfel, dacă cei care parchează pe aceste locuri nu plătesc taxa aferentă și sunt identificați cu ajutorul radarelor mobile vor primi amendă.

Pratic, mașinile achiziționate de primărie dotate cu camere video vor putea scana numerele de înmatriculare ale autovehiculelor parcate pe respectivele locuri și stabili dacă șoferii au plătit parcarea, au abonament de zi sau lunar sau dimportivă, dacă ocupă locul gratis.

Alături de amendă, contravenientul va primi și o fotografie cu mașina sa, locul, data și ora. Mai mult, un șofer poate primi mai multe amenzi în aceeași zi, dacă va fi surprins pe o durată îndelungată.

Citește și: Ce amendă riști, în 2023, dacă nu porți centură de siguranță. Mesajul clar al Poliției Române

Pot fi verificate până la 3.000 de autvehicule pe oră

Noua reglementare ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie, iar în weekend-ul care urmează se vor face ultimele reglaje ale sistemului.

Citeșteși: Locul din România unde oamenii nu au voie să fotografieze sau să filmeze. Riști amendă dacă faci asta, legea arată clar

”Cel mai probabil de la 1 Iulie cei care nu plătesc parcarea vor primi automat amendă cu ajutorul radarelor mobile.

În weekend se vor realiza ultimele reglaje ale sistemului.

Măsura se referă la cele peste 13.000 locuri marcate cu albastru de primăria generală. Până anul viitor vom ajunge la peste 30.000 locuri de parcare marcate cu albastru.

Sistemul funcționeaza cu ajutorul a doua camere video de ultimă generație care verifică în mai puțin de o secundă numărul de înmatriculare și plata locului de parcare, dacă mașina este parcată GRATIS (fără abonament de zi, lunar sau tarif orar) atunci primește pe loc amendă fără ca șoferul să o poată contesta.

Amenda vine cu o fotografie ce include locul, data și ora, iar modul de constatare și inregistrare a contravenției, cu o tehnologie perfect opozabila în justitie, va conduce astfel la evitarea tergiversărilor în instanță.

Se pot primi și mai multe amenzi în aceeași zi dacă vei fi surprins pe o durată îndelungată.

Se pot verifica până la 3000 de autoturisme pe oră.”, anunță Nicorel Nicorescu, Consilier General al Primăriei Capitalei, pe o rețea socială.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *