Soluția minune care îți umple trandafirii de flori parfumate. Ce să pui, de fapt, la rădăcina lor pentru efecte uimitoare

Acest truc nu trebuie ignorat
Soluția minune care îți umple trandafirii de flori parfumate. Ce să pui, de fapt, la rădăcina lor pentru efecte uimitoare

Trandafirii sunt unele dintre cele mai parfumate, frumoase și la mare căutare flori din întreaga lume. Iubitorii de plante decorative chiar îi plantează în curți și grădini și au grijă să crească frumoși și rezistenți. Însă, dacă încă nu ai și tu trandafiri pe parcela ta, dar vrei să îți creezi propria grădină de trandafiri, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îi faci să înflorească de mai multe ori pe an.

Ce să faci pentru o curte plină cu trandafiri

Dacă vrei ca trandafirii tăi să înflorească mai mult, iată câteva recomandări pentru a îți va face grădina de trandafiri cât mai bogată, atât de bogată încât să le oferi și celor dragi flori, dar să îți păstrezi și pentru casă.

Cojile de banane

Folosirea cojilor de banane în grădina ta de trandafiri va ajuta la înflorirea acestora. Acest lucru se datorează conținutului de fosfor din banane. Le poți folosi într-un mod foarte simplu simplu: ori le tai și le îngropi sub frunzele trandafirului, ori le macini într-un blender, adaugi apă, le lași 15 minute, apoi aplici soluția direct pe sol sub trandafiri.

Lucerna

Folosirea lucernei este un truc excelent care le va oferi trandafirilor tăi doza suplimentară de nutrienți. Ea se adăugă direct în sol folosind fie o cană de făina de lucernă, fie pelete, pentru fiecare tufă mare de trandafiri, sau jumătate de cană pentru tufișurile mai mici. De asemenea, poți adăuga în sol și un ceai de lucernă preparat prin înmuierea făinii sau a peletelor în apă.

Cojile de ouă

Bogate în calciu, cojile de ouă întăresc țesutul trandafirilor, permițând înflorirea mai sănătoasă. Folosirea lor nu este complicată. Amestecă doar câteva coji de ou zdrobite în pământul din jurul tufelor și adaugă-l la florile tale. Poți să le fărâmițezi și să le presari pe stratul superior de sol din jurul trandafirului.

Zațul de cafea

Zațul de cafea conține azot, așadar, îți va ajuta foarte mult trandafirii. Presară puțin zaț la baza florii sau adaugă un pic într-o grămadă de compost pentru a ajuta la îmbogățirea solului. Ai grijă, însă, să nu adaugi prea mult pentru că zațul de cafea îți poate răni trandafirii.

Hrănirea

Pentru trandafirii care înfloresc pe tot parcursul sezonului sunt necesare cel puțin trei ture de îngrășământ. Când trece frigul, fă prima aplicare. Ai nevoie de un îngrășământ echilibrat și un strat de materie organică, cum ar fi paie, frunze, resturi vegetale, rumeguș etc., pentru a ajuta trandafirii să obțină nutrienții suplimentari. Următoarele două aplicări le vei face la mijlocul lunii iunie și iulie pentru a ajuta florile să continue să înflorească până la sfârșitul anului.

Muzica clasică

Unii grădinari cred că muzica ajută plantele să crească, și asta prin răspunsul la vibrațiile notelor muzicale, însă, în ciuda acestui fapt, acest lucru nu a fost niciodată dovedit științific. Totuși, nu strică să dai drumul la muzică atunci când ești în grădină printre trandafiri. Ambientul va fi unul mai plăcut, fie pentru tine, fie pentru plantele tale.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *