Sorana Cîrstea spune adio tenisului? Anunțul trist făcut de sportivă

Sportiva a dat vestea pe rețelele sociale!

Sorana Cîrstea este, fără doar și poate, una dintre cele mai talentate jucătoare de tenis pe care țara noastră le-a dat. În prezent, ea ocupă locul 31  în clasamentul WTA, dar, de curând, le-a dat o veste foarte tristă fanilor săi. Mai exact, sportiva născută în București a anunțat că se retrage din tenis. Iată de ce a luat această decizie!

Sorana Cîrstea renunță la tenis

Sorana Cîrstea, una dintre cele mai renumite jucătoare de tenis din România, a luat o decizie dificilă în cariera sa. Ea a anunțat că se retrage din sportul pe care l-a practicat cu pasiune încă din copilărie, dar doar pentru o perioadă.

Anunțul vine în urma problemelor de sănătate cu care se confruntă, în special o fasceită plantară severă care a afectat în mod semnificativ capacitatea ei de a juca la nivelul dorit.

”Am făcut tot ce era posibil să joc”

Pe rețelele sociale, Sorana Cîrstea a explicat motivul din spatele acestei decizii, subliniind că durerile au devenit insuportabile în ultimele luni. ”În ultimele 5 luni am avut probleme cu fasceita plantară severă. Am făcut tot ce era posibil să joc și să nu pierd turnee importante. Dar am ajuns la un punct în care durerea este insuportabilă, este foarte greu să mă antrenez și singura soluție rămasă este o perioadă mai lungă de pauză”, a declarat sportiva.

Această decizie vine după ce Sorana Cîrstea a încercat să continue să joace, sperând că va putea gestiona durerea și va putea concura la nivelul înalt pe care îl cunoaște. Cu toate acestea, necesitatea unei recuperări adecvate a devenit evidentă, ceea ce a dus la concluzia că o pauză prelungită este singura opțiune pentru a-și redobândi sănătatea fizică și pentru a putea reveni în forță pe terenul de tenis.

Citește și Sorana Cîrstea, surprinsă în brațele lui Ion Țiriac Jr. Este pentru prima dată când sunt văzuți așa, imaginea a scăpat pe internet FOTO!

Ultimul său meci oficial a avut loc pe 1 iulie

Ultimul meci oficial al Soranei Cîrstea avut loc pe 1 iulie în primul tur de la Wimbledon, într-un meci disputat împotriva Sonay Kartal. La 34 de ani, sportiva din București a avut o carieră remarcabilă, cu numeroase apariții de succes în turneele de Grand Slam și alte competiții internaționale.

Sorana Cîrstea a devenit profesionistă în 2006 și a câștigat aprecierea fanilor și a specialiștilor pentru stilul ei de joc agresiv și loviturile puternice.

Printre cele mai notabile performanțe ale sale se numără sferturile de finală de la Roland Garros 2009 și prezența în optimile de finală la US Open 2019. Aceste rezultate au confirmat talentul și determinarea ei în lumea tenisului profesionist.

Citește și Sorana Cîrstea și Ion Țiriac Jr., schimb de mesaje superbe. Dovada că relația lor a trecut la alt nivel!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *