Sosuri pentru friptura de pui. 3 idei de rețete

Cine nu adoră o friptură suculentă la cuptor?
Sosuri pentru friptura de pui. 3 idei de rețete

Carnea de pui este preferata tuturor, mai ales a copiilor. Multe gospodine preferă să gătească friptură de pui, pentru că se prepară extrem de simplu și rapid. În plus, friptura de pui nu iese delicioasă fără un sos aromat și gustos. Un sos pentru friptură pregătit ca la carte poate transforma preparatul într-un adevărat deliciu culinar. De aceea, astăzi vă prezentăm 3 idei de rețete de sosuri pentru friptura de pui!

Cum să faci cel mai bun sos pentru friptura de pui

Atunci când vrem să facem friptură de pui, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia. Totuși, pentru o friptură gustoasă, fragedă și cu o savoare aparte, o putem servi cu un sos aromat, picant sau dulce. Pe lista sosurilor preferate de mulți la friptura de pui se numără sosul de ciuperci, sosul de roșii sau sosul romesco.

Aceste sosuri dau un plus de savoare preparatului și cu siguranță îi va cuceri pe toți cei prezenți de la masă. Mai jos vă prezentăm 3 rețete simple de sosuri care pot fi acompaniate de carne de pui.

Sos de ciuperci

Unul dintre cele mai apreciate sosuri pentru friptura de pui este cel de ciuperci. Așadar, aveți nevoie de 100 g de ciuperci, 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, 1 lingură de ulei, 200 ml de smântână, 100 g de unt, sare și piper măcinat.

Cum se prepară? Prima dată se curăță ceapa și se toacă mărunt, apoi se călește cu un pic de ulei. În tigaie se adaugă și usturoiul strivit apoi se adaugă ciupercile curățate și tocate. Se lasă totul la călit pentru ca ciupercile să lase zeamă.

Se adaugă și smântâna numai după ce s-a scos usturoiul. Când toate ingredientele au fiert, se ia tigaia de pe foc, se lasă la răcit ușor apoi se mixează totul cu un blender, pentru a obține un sos cât mai fin. Se condimentează cu sare și piper, apoi se servește sosul delicios împreună cu friptura de pui. Se poate adăuga sosul și peste carnea de pui, dacă vreți să o băgați la cuptor!

Citește și: Cum faci cartofi wedges, acasă, exact ca la fast food. Rețeta te va cuceri pe loc

Sos romesco

Este ușor de făcut și merge de minune cu friptura de pui. Iată cum se prepară:

Amestecă 4 roșii decojite și o jumătate de căpățână de usturoi într-o tavă. Stropește cu ulei de măsline și lasă vasul în cuptor până când se caramelizează. Apoi prăjește 40 grame alune și 40 grame migdale într-o lingură de ulei, amestecând încontinuu. Stinge focul după 5 minute.

După care pisează alunele și migdalele împreună cu 1 linguriță de paprika, roșiile, sare și o lingură de usturoi. La final, adaugă 80 g ulei de măsline și oțet pe măsură ce pisezi. Se servește alături de o friptură de pui aromată!

Sos de roșii

La friptura de pui merge de minune și un sos de roșii. Pentru prepararea acestuia vom folosi 300 g de roșii bine coapte, 3 căței de usturoi, 2 linguri de ulei, 1 linguriță de zahăr, sare, piper, oregano și busuioc proaspăt.

Într-o tigaie se pune usturoiul la călit ușor apoi se adaugă oregano și roșiile tocate mărunt. După ce capătă o textură moale se adaugă zahărul și sarea împreună cu un pic de piper măcinat. La final se pune busuiocul proaspăt rupt în bucățele și se mai lasă la fiert câteva minute. Sosul aromat de roșii merge de minune cu friptura de pui, fragedă și gustoasă!

Citește și: Ce poți face cu friptura de porc rămasă. Trucurile la care apelează marii bucătari

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *