Ștefan Floroaică își face debutul în actorie cu un rol principal în serialul „Lia, soția soțului meu”. „La acest casting am venit fără așteptări” VIDEO EXCLUSIV

Cum a ajuns să fie protagonist în noul serial românesc de la Antena 1

Pe Ștefan Floroaică lumea l-a cunoscut după ce a participat la primul sezon „Exatlon”, unde a ajuns în semifinale, însă tânărul are un nume și în Jiu-Jitsu. După încheierea realityshow-ului difuzat de Kanal D, Ștefan și-a încercat norocul în actorie, urmând mai multe cursuri de specialitate. Din nefericire, a fost nevoit să fie refuzat la mai multe castinguri pentru a ajunge într-un final să debuteze într-un rol principal. Ștefan Floroaică a povestit în exclusivitate pentru EGO.ro că n-a sperat nicio clipă că va ajunge în distribuția serialului „Lia-soția soțului meu”, care va avea debutul joi seara la Antena 1.

Cum a ajuns Ștefan Floroaică să joace în serialul „Lia- soția soțului meu”

Timp de patru ani, Ștefan Floroaică a sperat că va reuși să răzbată în industria artistică din România și că se va găsi un proiect și pentru el, indiferent că era vorba de un lungmetraj, serial sau piesă de teatru. Când își pierduse și orice urmă de speranță, s-au aliniat planetele, iar șansa a venit chiar din partea Ruxandrei Ion care l-a plasat direct în rolul principal al celui mai nou proiect al casei sale de producție.

„Eu chiar nu o văd ca pe un ghinion, adică chiar ai nevoie întotdeauna de o perioadă de acumulare ca să poți să faci ceva. Chiar dacă acum am luat rolul acesta, eu am un trecut în spate, adică nu a apărut așa, am multă muncă. Dacă îți aduci aminte ne-am mai întâlnit la un casting, pe care nu l-am luat”, ne-a declarat Ștefan despre perioada în care nu a reușit să prindă niciun proiect artistic, mărturisind că rolul pentru personajul „Petru” din serialul „Lia-soția soțului meu”, a venit într-o perioadă în care se gândea chiar să renunțe la visul lui de a deveni actor.

„Clar este șansă pentru că eu aveam altă direcție în viață. Urma să concurez la Campionatul Mondial de Jiu-Jitsu, asta era treaba mea. Actoria o lăsasem în urmă. Am zis că am pierdut atât de multe castinguri, n-am luat, n-are rost, n-am ce să caut. M-a sunat Domnica (n.r. Domnica Cîrciumaru, director de casting)  pentru Antena 1 că se filmează un serial în curând și am zis bine. De ce nu până la urmă? Ce mai contează? Mă duc și văd ce se întâmplă”.

„La casting, primul lucru pe care l-am făcut a fost să lovesc mașina într-un mare stâlp”

Fără prea mari așteptări și destul de nesigur pe situație, Ștefan s-a prezentat la casting, cu gândul că nu va fi un capăt de țară dacă va primi refuz și de la acest casting.

„Când am parcat mașina, primul lucru pe care l-am făcut a fost să lovesc mașina într-un mare stâlp. Am zis că este un semn. Am urcat la etajul unde se ținea castingul, acolo o grămadă de actori, pe unii îi știam din seriale, pe alții din filme. Când i-am văzut am zis că vai de capul meu. L-am salutat pe un băiat cu care mă întâlnesc la sală și când l-am salutat îmi tremura vocea. Aveam emoții de nu puteam să le stăpânesc. Am luat foile cu textele, m-am dus într-o încăpere și m-am dus să repet până am intrat în sala de casting, unde am întâlnit-o pe Ana Bodea, care este partenera mea din serial și în tot haosul ăla, în toată gălăgia aia din capul meu, în momentul când am privit-o m-am liniștit. Când schimbam privirea, iar apărea gălăgia. Este unul dintre motivele pentru care probele mele cu ea au fost foarte bune, pentru că a existat chimie”, ne-a povestit amuzat tânărul actor, completând că totul i se datorează Ruxandrei Ion care a văzut un real potențial în el.

„La acest casting am venit fără așteptări, iar la celelalte la care am fost și pe care nu le-am luat, m-am dus cu mari așteptări. Dacă te duci mai relaxat cred că este mult mai bine. Dacă Dumnezeu sau o forță superioară ție vrea ca tu să iei acel casting, atunci se va întâmpla. Nu trebuie să forțezi tu nimic. Efectiv se întâmplă. Doamna Ruxandra Ion în ziua respectivă a avut să zicem flerul și încrederea în mine că pot să duc acest proiect. Sunt convins că o să fie și un succes pentru că mi-e greu să cred că s-au aliniat atât de multe lucruri și nu se vor mai alinia de acum înainte”.

„Simt oarecum presiune”

Ștefan Floroaică își face debutul în actorie cu un rol principal în serialul „Lia- soția soțului meu”
Ștefan Floroaică

Cu toate că i s-a îndeplinit marele vis, Ștefan mărturisește că s-a trezit însă cu o mare presiune pe umerii lui, căci debutul într-un serial de televiziune îl face într-un rol principal, alături de mari actori din România.

„Simt oarecum presiune. Am simțit din prima treaba asta cu rolul principal pentru că eu neavând experiența colegilor mei, neștiind la ce să mă aștept, evident că am o presiune că trebuie să livrez ceva bun. Treaba cu presiunea este că în momentul în care pui presiune nu mai poți fi liber și relaxat, ceea ce înseamnă că nu ești liber și relaxat, nu ești în topul tău, la capacitatea ta maximă. Motiv pentru care în prima săptămână am fost așa și după aceea, în weekendul dintre săptămâni mi-am spus clar niște intenții, mi-am pus clar niște obiective și din a doua săptămână pot să spun că personal am simțit că evoluez și încep și mă „aliniez” pe aici. Am înțeles multe lucruri”, ne-a mai declarat Ștefan, care are norocul însă de un personaj cu o tipologie destul de asemănătoare cu a lui și care îl ajută foarte mult atunci când este pe platoul de filmare.

„Mă ajută și personajul foarte mult. Petru nu este neapărat un al om, este doar o altă fațetă a mea, ca să spun așa. Într-adevăr el face niște alegeri pe care eu nu le-aș face, dar tocmai pentru că el le face încerc să înțeleg de ce le face și înțelegând asta empatizez cu acest Petru. Eu am varianta lui Petru în mine, dar am ținut-o sub control, iar acum efectiv îi dau drumul prin intermediul personajului: să fie vulcanic, să se exprime, să urle, să fie calm, să fie toate cele. Mă provoacă în multe feluri personajul ăsta”.

„Faptul că joc rolul unui tată tânăr este o chestiune pe care o explorez”

Pe lângă muncă și împlinirea unui vis, Ștefan Floroaică ne-a mărturisit că pentru el este și o formă de distracție, de amuzament alături de ceilalți actori din distribuție.

„Eu am dat casting cu Andrei Voicu. El a fost ales înaintea mea și apoi eu. M-am bucurat foarte mult pentru că dintre toți copiii, el a fost cel mai carismatic, cel mai simpatic. Este unul  dintre cei mai buni actori de pe set. Sincer să fiu. Și profesionist. Râdem mult la filmări, ne jucăm, îmi povestește chestii, nu este chiar așa sobru și serios cum s-a prezentat astăzi. Faptul că joc rolul unui tată tânăr este o chestie pe care o explorez. Prin  intermediul lui Petru pot să trăiesc chestii pe care eu nu le-am trăit încă”, a mai povestit Ștefan Floroiacă pentru EGO.ro.

Video: Dragoș Enăchescu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *