Stropește merii și perii din livadă cu aceste ingrediente. Singura soluție care garantează pomi sănătoși și roditori

Cu ce să stropești merii și perii din livadă pentru o recoltă sănătoasă și bogată
Stropește merii și perii din livadă cu aceste ingrediente. Singura soluție care garantează pomi sănătoși și roditori

Ai o mică bucată de pământ și ai luat decizia de a-ți înființa o livadă de meri și peri? Ei bine, atunci acest articol este pentru tine. Află că pomii fructiferi necesită o anumită îngrijire pentru ca roadele să fie cât mai bogate și mai sănătoase. În plus, lucrările trebuie desfășurate etapizat, în funcție de necesitățile fiecărui anotimp. Ei bine, în articolul de mai jos, vom vorbi despre stropiea merilor și a perilor. Iată ce soluție ar trebui să folosești pentru ca rezultatele sa fie uimitoare!

Cu ce să stropeşti merii și perii din livadă în lunile de toamnă

Atunci când vine toamna, livezile de meri și peri trebuiesc tratate împortiva larvelor de dăunători, a bacteriilor și ciupercilor care pot distruge pomii fructiferi în primăvară, atunci când temperaturile încep să crească în termometre.

De asemenea, acest tratament ajută arborii să facă față iernii și să reziste la îngheț. Însă, specialiștii din domeniu avertizează că stropirea se face doar folosind substanțele compatibile cu pomii plantați în livadă.

Mai mult, ei spun că soluția trebuie preparată respectând indicațiile producătorului și, de asemenea, substanțțele folosite la preparare trebuie să fie achiziționate din surse autorizate, pentru ca nivelul concentrațiilor de principii active să respecte normele în vigoare.

Cele mai bune soluții folosite pentru stropirea pomilor fructiferi

  • Toate soluțiile ce conțin cupru

Experții susțin că toate soluțiile ce conțin cupru sunt ideale pentru stropirea pomilor fructiferi. Ele pot trata bolile cu fungicide, dar este recomandat să fie folosite doar în perioada de repaus vegetativ, adică de la căderea completă a frunzelor până la înmugurire.

După ce pomii au intrat în vegetație, aceste soluții se utilizează doar la nevoie și într-o concentrație mult mai redusă decât cea folosită în mod obișnuit (20 – 30%).

  • Insecticidele

Grădinarii experimentați mai recomandă și insecticidele. Acestea sunt foarte bune, având capacitatea de a reduce semnificativ larvele acarienilor și ale păduchilor, dar și pe ale altor dăunători care hibernează sub diferite forme, notează agri.shop.

Citește și Pomii fructiferi pe care să-i plantezi în grădină. Sunt cei mai rezistenți la frig și boli. Dau roade bogate!

  • Uleiul horticol

Acesta se poate utiliza atât toamna, cât și iarna sau primăvara devreme, înainte de înmugurire. Însă, de preferat este să fie folosit la sfârșitul repausului vegetativ și începutul dezmuguritului.

Uleiul horticol se folosește după toaletarea pomilor fructiferi și după aplicarea tratamentului cu soluții pe bază de cupru, dar nu imediat ci la câteva zile distanță.

Citește și De ce nu rodesc pomii fructiferi, de fapt. Principalele cauze. Ce e important să faci în această situație!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *