Marți, 2 iulie, s-a desfășurat a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat. Candidații au susținut proba obligatorie a profilului, respectiv matematică pentru cei de la real și istorie pentru cei de la uman. Cum au arătat subiectele pe care le-au primit elevii și cum trebuiau să fie rezolvate.
Este o săptămână de foc pentru absolvenții de liceu, care susțin examenul de Bacalaureat. După probele de competențe orale, care s-au desfășurat la finalul lunii iunie, candidații susțin săptămâna aceasta probele scrise.
Marți, 2 iulie, a avut loc proba obligatorie a profilului. Candidații au intrat în săli după ora 8:00, iar la 9:00 s-au distribuit subiectele. Elevii care au absolvit profilul real au dat examen la matematică, iar cei de la uman, la istorie. Candidații au avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele care valorează în total 90 de puncte, 10 puncte fiind din oficiu.
Vezi și: Subiecte BAC 2024 la Limba Română. Ce au avut de rezolvat candidații, cerințe și barem de corectare
La fel ca în fiecare an, Ministerul Educației publică online atât subiectele, cât și baremele de corectare, în ziua examenului, în jurul orei 15:00. Astfel, candidații pot calcula ce notă ar urma să obțină, în funcție de barem. Atât subiectele, cât și baremele pot fi consultate în galeria foto.
După proba obligatorie a profilului, urmează proba la alegere, respectiv cea la limba maternă, pentru candidații care fac parte din grupuri de minorități naționale. Apoi, lucrările vor fi corectate și se vor afișa primele rezultate. Candidații care nu vor fi mulțumiți de note vor avea la dispoziție un interval pentru a depune contestațiile, după care lucrările lor vor fi recorectate și se vor afișa rezultatele finale. Pentru a promova examenul de Bacalaureat, la fiecare probă scrisă trebuie să se obțină o notă mai mare sau egală cu 5, iar media generală să fie cel puțin 6. Aceste condiții trebuie să fie îndeplinite simultan.
Vezi și: Mesaje de încurajare pentru elevii care dau examen. Urări și sms-uri cu „succes la Bac!”