Subiecte Evaluare Națională 2024. Ce probe au avut elevii de rezolvat la Limba română FOTO

Iată ce subiecte le-au picat elevilor!

Subiecte Evaluarea Națională 2024. Elevii absolvenți ai claselor a VIII-a susțin în această săptămână primul examen cu adevărat important din viața lor. Marți, 25 iunie, aceștia dau proba la Limba și Literatura Română. Ulterior, joi, 27 iunie, urmează proba la Matematică și vineri, 28 iunie, proba la Limba maternă.

Subiecte Evaluarea Națională 2024

Absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut marți, 25 iunie, prima probă de la Evaluarea Națională 2024 au primit două texte la primul subiecte, cu mai multe cerințe.

Primul text este din romanul ”Cireșarii”, scris de Constantin Chiriță, iar cel de-al doilea din ”Portret”, unde autor este Cella Delavrancea, conform stirileprotv.ro.

La subiectul al doilea, elevii au trebuit să redacteze o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să îl caracterizeze pe Tic, personajul din textul lui Constantin Chiriță.

Reprezentanții Ministerului Educației au transmis că subiectele și baremul de corectare vor fi disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro, în fiecare zi cu probă scrisă, începând cu ora 15:00.

Elevii absolvenți ai claselor a VIII-a susțin Evaluarea Națională 2024

Pe 25 iunie a început Evaluarea Națională 2024. Conform informațiilor transmise de Ministerul Educației, peste 160.400 de elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la acest examen, care va avea loc în 3.392 de unități de învățământ și centre de examen din toată țara.

Accesul candidaților în centrele de examen a fost permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor.

Proba a început la ora 9:00, când participanții la examen au primit broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. Examenul durează 120 de minute. Primele rezultate ale Evaluării Naționale 2024 vor fi publicate pe data de 3 iulie, până la ora 14:00. În schimb, notele finale vor fi afișate marți, pe data de 9 iulie.

Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen

Elevii nu au voie să intre în sala de examen cu materiale ajutătoare, precum manuale, dicționare, cărți, notițe, însemnări, ciorne, rezumate, culegeri, telefoane mobile, dispozitive electronice, de tip IoT, de calcul sau de comunicare.

De asemenea, este interzisă introducerea în săli a ghiozdanelor, rucsacurilor, sacoșelor, poșetelor și a altor obiecte similare. Totodată, reprezentanții Miniterului Educației mai transmit că ascunderea acestor lucruri în haine, încălțăminte, penare sau bănci va duce la eliminarea din examen.

În timpul probelor scrise, elevii nu au voie cu orice mijloace de calcul, cu excepția celor permise pentru candidații cu nevoi speciale. Cei care vor încălca aceste reguli clare vor fi eliminați imediat din examen.

Citește și Mesaje de încurajare pentru elevii care dau examen. Urări și sms-uri cu „succes la Bac!”!

Calendar Evaluarea Națională 2024

  • 25 iunie 2024: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 27 iunie 2024: Matematică – probă scrisă
  • 28 iunie 2024: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 3 iulie 2024 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 3 iulie 2024 (ora 16:00 – ora 19:00) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024: Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citește și Cine sunt elevii care pot beneficia de meditații gratuite pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat din 2024. Când și cum se pot înscrie!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *