Sucurile verzi ajută la scăderea glicemiei și pot avea un efect benefic pentru sănătatea diabeticilor. Diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică prin care nivelul glicemiei crește necontrolat în sânge. Acest nivel poate fi controlat cu ajutorul medicamentelor care există acum pe piață. Este, însă, important de reținut că diabetul este o boală de nutriție și, de aceea, dieta este foarte importantă.
Potrivit specialiștilor, o dietă bine aleasă poate ajuta la reglarea glicemiei din sânge sau la scăderea valorilor, atunci când sunt depășite nivelurile periculoase. S-a demonstrat că un suc din legume de culoare verde închis produce acest efect benefic în câteva ore de la consum.
Diabetul de tip 2 este rezultatul producerii deficitare de insulina. Insulina este un hormon care reglează nivelul zahărului din sânge. Organismul trebuie să mențină un echilibru sănătos al zahărului din sânge. Înclinarea acestui echilibru poate avea efecte dezastruoase. Dacă aveți diabet de tip 2, trebuie să găsiți modalități alternative de a controla nivelul zahărului din sânge. Medicul curant vă va prescrie tratamentul potivut, care poate consta în pastile sau insulină injectabilă.
Un suc de culoare verde închis poate ajuta la reducerea nivelului mediu de zahăr din sânge. Efectul este regăsit la două ore după consumul de alimente.
Nivelul zahărului din sânge crește ca răspuns la consumul de alimente. Astfel, scopul tratamentelor la diabetici este de a încetini creșterea glicemiei prin unele măsuri precauție.
Studiul de față a fost realizat pentru a vedea efectul sucului de tărtăcuță amară asupra nivelului de glucoză din sânge la diabeticii sedentari de tip 2.
Sucul concentrat de tărtăcuță amară (sau castravete amar) proaspăt extras (75 g) a fost consumat zilnic timp de 90 de zile, dimineața.
Potrivit cercetătorilor, „o reducere semnificativă a nivelurilor medii de glucoză din sânge în post și după masă”, a fost observată în grupul care a consumat băutura. Rezultatele observate indică un „impact pozitiv” al cosumului de suc verde, au scris cercetătorii, notează express.co.uk.
Pentru ambele sexe, s-au observat scăderi ale greutății, ale indicelui de masă corporală (IMC) și ale raportului talie-șold (WHR).
Îmbunătățirea markerilor de greutate este esențială pentru controlul zahărului din sânge, așa că aceste efecte sunt binevenite. „Se concluzionează că suplimentarea cu suc de tărtăcuță amară pentru o perioadă de 90 de zile a determinat o reducere semnificativă a nivelului de glucoză din sânge după masă la diabeticii de tip 2”, au concluzionat cercetătorii.
Important pentru stabilizarea nivelului de zahăr din sânge este să vă urmăriți aportul de carbohidrați. Aceștia sunt descompusi rapid de organism și provoacă o creștere rapidă a glicemiei (zahăr).