Suma maximă care se poate retrage într-o zi de la bancomat. Limita e impusă de bancă, detaliul important de știut

Iată mai multe informații.
Suma maximă care se poate retrage într-o zi de la bancomat. Limita e impusă de bancă, detaliul important de știut

Limita sumei de bani pe care rezidenții români o pot retrage de pe card variază în funcție de instituția financiară la care au contul, iar această sumă este în general reglementată. De aceea, îți recomandăm să planifici cu atenție cât de mulți bani ai nevoie, mai ales atunci când este vorba de sume semnificative, pentru a avea oportunitatea să efectuezi retragerile în avans.

Câți bani poți retrage într-o singură zi de la bancomat

Indiferent dacă ai nevoie de numerar pentru achiziții în locuri unde cardul nu este acceptat sau pur și simplu dorești să-ți retragi salariul și să îl ai la îndemână, va trebui să faci o retragere de la un bancomat.

Așa că este important de menționat că fiecare bancă pune la dispoziție posibilitatea de a retrage o anumită sumă de bani de la un bancomat într-o perioadă de 24 de ore.

Suma maximă care se poate retrage într-o zi de la bancomat
Iată care este suma maximă care se poate retrage de la bancomat

Ei bine, băncile din România au introdus această limită în încercarea de a minimiza riscul fraudelor bancare. Astfel, un individ poate să retragă de la un bancomat o sumă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei pe parcursul unei zile.

Citește și: Când intră pensiile pe card în octombrie 2023. Românii își vor primi banii, e oficial

Acest plafon are, de asemenea, un scop comercial, fiind conceput pentru a reduce la minim fluxul de numerar din instituțiile bancare și pentru a promova utilizarea cardurilor de plată la comercianți, prin intermediul terminalelor de plată (POS).

Ce sumă poți retrage de la Banca Transilvania

Banca Transilvania pune la dispoziția clienților săi care dețin carduri de debit Visa Electron și Mastercard Mondo posibilitatea de a retrage până la 9.000 de lei într-o perioadă de 24 de ore, de la un bancomat.

Vezi și: Cum poți afla codul PIN al cardului bancar, dacă l-ai uitat. Pașii esențiali de urmat

În schimb, ING Bank oferă cea mai mare sumă de retragere zilnică din România, permițând clienților săi să retragă 10.000 de lei de la un bancomat într-o singură zi. Cu toate acestea, banca are o limită totală de 20.000 de lei pentru sumele care pot fi retrase de la unitățile bancomat într-o perioadă de 4 zile.

Ce limite există la BRD și BCR

BCR impune o limită de retragere de 3.000 de lei de la bancomate și permite un număr maxim de 10 tranzacții pe zi pentru cardurile de debit Maestro și Visa Classic. Cu toate acestea, clienții pot solicită o majorare a limitei zilnice, ceea ce poate duce la o retragere maximă de 15.000 de lei într-o singură tranzacție.

Te poate interesa și: Ce semnificație au numerele de pe cardul bancar. Foarte puțini știu asta

În schimb, la BRD, clienții pot retrage până la 7.000 de lei pe zi de la un bancomat și pot efectua maximum 10 tranzacții zilnic. Situația este diferită la CEC Bank, unde plafonul maxim de retragere pentru cardurile de debit Visa Electron și Mastercard este de 3.500 de lei într-o perioadă de 24 de ore.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *