Mulți oameni văd hipopotamii ca fiind creaturi grase, care se mișcă încet, ceea ce este departe de adevăr. În ciuda aspectului lor stângaci, hipopotamii sunt mai rapizi decât oamenii pe uscat și în apă și reprezintă un mare pericol în ambele medii. Află din textul de mai jos dacă sunt periculoși hipopotamii.
Hipopotamii sunt mult mai periculoși decât leii, ucigând de aproximativ cinci ori mai mulți oameni pe an decât leii.
Hipopotamul este unul dintre cele mai periculoase animale din lume. Greutatea sa enormă, anatomia și comportamentul agresiv sunt o mare amenințare.
Citește și: Ce văd pisicile în oglindă, atunci când se privesc. Sigur nu te-ai fi gândit la asta
Pe continentul african, hipopotamii sunt responsabili pentru aproximativ 500 de decese umane pe an. Lăsând la o parte aspectul lor drăguț și pașnic, hipopotamii sunt animale extrem de periculoase și imprevizibile.
Hipopotamii sunt mult mai periculoși decât leii, ucigând de aproximativ cinci ori mai mulți oameni pe an decât leii. În afară de asta, leii, în cele mai multe cazuri, tind să evite prezența umană, în timp ce hipopotamii nu au toleranță și pot ataca fără a fi provocați în prealabil.
De asemenea, puterea brută pe care o posedă hipopotamii este mult mai mare decât cea a leilor. Forța de mușcătură a leului este măsurată la 1.000 de lire sterline pe inch pătrat, în timp ce hipopotamii au o forță de mușcătură de 2.000 PSI. Ceea ce înseamnă că este suficient de puternică pentru a rupe un crocodil uriaș în jumătate!
În ciuda aspectului lor inocent și pașnic, hipopotamii sunt cele mai mortale mamifere terestre din lume. Mulți oameni văd hipopotamii ca fiind creaturi grase, care se mișcă încet, ceea ce este departe de adevăr. În ciuda aspectului lor stângaci, hipopotamii sunt mai rapizi decât oamenii pe uscat și în apă și reprezintă un mare pericol în ambele medii.
Nu vă lăsați păcăliți de faptul că aceste animale nu mănâncă de obicei carne. Motivul pentru care atacă oamenii nu are nicio legătură cu alimentația lor, ci cu natura lor imprevizibilă.
Citește și: Cuvântul magic la care toate pisicile reacționează. Ce are, de fapt, special. Le vei atrage imediat atenția
Greutatea unui hipopotam adult poate depăși 4 tone.
Primele înregistrări scrise despre hipopotami au fost făcute acum aproximativ 2,5 mii de ani de către romani.
Hipopotamii trăiesc numai în apă dulce. Unii cercetători le-au văzut și în mări, lângă gurile râurilor, dar în astfel de condiții aceste animale de obicei nu zăbovesc.
Hipopotamii petrec de obicei cea mai mare parte a zilei în apă, ieșind pe uscat deja la amurg.
Adultul hipopotam este capabil să-și deschidă gura atât de larg încât distanța dintre maxilarul superior și inferior va fi de 1-1,5 metri.
Hipopotamii peste noapte merg uneori 10-12 kilometri, sau chiar mai mult, în căutarea hranei.
Hipopotamii mai bătrâni mor uneori de foame după ce molarii lor, necesari pentru măcinarea hranei, sunt complet măcinați.
Hrănirea în principal pe alimente vegetale, cu excepția algelor, hipopotamilor, cu toate acestea, includ de bunăvoie în dieta lor antilope, crocodili tineri și alte animale.
Pielea acestor animale este una dintre cele mai dure dintre toate creaturile vii.
Hipotamii întotdeauna își protejează puii, dar în același timp pot ucide cu ușurință străini.
Hipopotamii, atunci când este nevoie, pot rămâne fără hrană până la 2-3 săptămâni.