Prima pagină » Articole » Supă cremă de legume coapte. Preparatul ideal pentru zilele de vară
Supă cremă de legume coapte. Preparatul ideal pentru zilele de vară
Vrei să pregătești un prânz savuros de vară și nu mai ai nicio idee? Îți prezentăm o rețetă de supă cremă de legume coapte care este absolut delicioasă.
Supă cremă de legume coapte, un prânz perfect de vară pentru întreaga familie. Cel puțin o dată pe lună o gătesc în diverse combinații de legume. Plină de vitamine și nutrienți, săracă în grăsimi este o supă sănătoasă și deosebit de savuroasă.
Supă cremă de legume coapte, un deliciu pentru prânzul de vară
La această supă cremă poți adăuga smântână, parmezan, crutoane, astfel îi crești savoarea dar și valoarea calorică. În funcție de ce am prin frigider, întotdeauna am rădăcinoase țelină, păstârnac, pătrunjel adaug roșii, ceapă, morcovi, dovlecel, ciuperci, cartofi dulci sau
cartofi obișnuiți, etc.
Ca mod de preparare, am ales să coc legumele în cuptor, după aceea să le fierb. Aroma pe care o dau legumele coapte supei, prin acest procedeu, este incredibil
de savuroasă.
Supa cremă de legume coapte se mai poate servi cu chipsuri de legume ( cartofi dulci, păstârnac, morcovi, sfeclă roșie). Chipsurile de legume se fac foarte
simplu: se feliază legumele, se stropesc cu puțin de ulei de măsline, se condimentează și se coc în cuptor.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…