Supă cremă de linte, rețeta simplă de post. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat pentru un plus de savoare

Ce pași trebuie să urmezi

Scris de: Oana Matei

09 Mar. 2023

Supă cremă de linte, rețeta simplă de post. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat pentru un plus de savoare

Dacă dorești să îți variezi meniul de post, îți propunem o rețetă delicioasă de post: supă cremă de linte roșie.  Această supă cremă este potrivită nu doar pentru meniul de post sau vegan, cât și pentru cei care doresc să servească un prânz ușor și sănătos. Datorită lintei, această supa cremă îți aduce un plus de proteine, vitamine și fibre necesare unei diete sănătoase.

Cum prepari cea mai cremoasă supă de linte

Supa cremă de linte roșie poate fi cu atât mai gustoasă dacă vei urma pașii de preparare de mai jos. În plus, vei afla care este ingredientul cheie pentru ca supa ta să aibă un gust deosebit.

Linte roșie, verde sau neagră?

În primul rând trebuie să știi că există mai multe tipuri de linte, cu arome mai intense sau mai picante:

  • linte roșie, galbenă sau portocalie- sunt soiurile cele mai rapide de gătit, fără a necesita înmuiere prealabilă. Acestea sunt soiurile cele mai potrivite pentru a prepara supe creme.
  • lintea verde- are timpul de fierbere cel mai mare, aproximativ 35-45 de minute. Are gust ușor piperat și se pretează foarte bine pentru salate.
  • lintea brună-  se poate adăuga la mâncăruri cu carne și vegetariene, precum și la pâine; este recomandat ca garnitură pentru friptura de cotlet de porc sau gulaș. Acest soi este singurul care necesită înmuiere înainte de fierbere.
  • lintea neagră- se mai numește și linte beluga, datorită asemănării cu caviarul cu același nume. Timpul de fierbere și consistența sunt asemănătoare cu ale lintei verde.

Supă cremă de linte- rețeta de post

Ingrediente

  • 300 grame linte roșie uscată
  • 200 grame morcovi
  • 50 grame ceapă
  • 50 grame păstârnac
  • 50 grame țelină rădăcină
  • 300 grame cartofi
  • 5 căței usturoi
  • o lingură paste de tomate
  •  sare, piper
  •  boia dulce, chimen măcinat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • lapte de cocos- opțional

Mod de preparare

  1. Se spală lintea în mai multe ape și se lasă timp de 15 minute la hidratat în apă rece.
  2. Se curăță legumele și se taie bucăți mari.
  3. În oala de supă se încinge o lingură de ulei și se pun la călit, pentru 10 minute morcovul, țelina și păstârnacul. Apoi, se adaugă la călit ceapa și usturoiul pentru 5 minute,  Se amestecă pentru a nu se prinde legumele de oală.
  4. Peste legume se adaugă paste de tomate și o cană de apă. Se lasă la înăbușit pentru 10 minute.
  5. Se completează cu un litru de apă și se adaugă cartofii și lintea. Se fierb până se înmoaie legumele.
  6. Supa se condimentează cu chimen măcinat, boia, sare și piper.
  7. După ce au fiert bine toate legumele, se ia oala de pe foc. Cu blenderul vertical se pasează bine toate legumele.
  8. 8. Pentru o textură mai fină a supei creme de linte, poți adăuga o jumătate de conservă de lapte de cocos. Supa va avea un gust divin!
  9. Supa o poți servi cu crutoane frecate cu usturoi sau cu bucățele de brânză tofu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *