Supa de pui este acea supă care îți încălzește sufletul într-o zi mohorâtă de toamnă. Dar nu numai atât, dovedit științific, supa de pui este un tonic pentru stările febrile, ameliorând durerile de gât, combatând congestia nazală și hidratând organismul. Carnea de pui este bogată în special dintr-un compus numit carnozină, acest compus ajută la reducerea congestiei nazale și durerilor de gât.
În plus, când gătiți supă de carne de pui, important este să folosiți componentele de carne cu os, cum ar fi spinări, aripi sau gât. Oasele și cartilajele de pui conțin gelatină, glucozamină și condroitină, compuși cu rol anti inflamator al țesuturilor conjuctive.
De asemenea, să nu subestimăm efectul placebo al supei de pui. În copilărie, de câte ori eram bolnavi, mama ne dădea o porție zdravănă de supă de pui, care ne ajuta să ne simțim mai bine. Astfel, această asociere a supei de pui cu perioada de copilăriei încă influențează asupra stării de bine.
Prepararea supei este foarte simplă, oricine poate să pregătească o supă de pui cu legume și tăiței. Nouă ne place supa de pui mai groasă, cu multe legume și tăiței. Dacă doriți ca supa să fie limpede, o strecurați la final iar carnea și legumele fierte le puteți servi sub formă de rasol, cu sos de usturoi, sos remoulade sau cu hrean.
Sfat util: folosiți doar legume proaspete sau congelate la prepararea mâncărurilor, nu folosiți ameliorator de gust sau aditivi alimentari, gen vegeta sau cuburi cu diferite arome. Chiar nu este nevoie de acestea și nu sunt deloc sănătoase!
Să vedem cum se prepară această miraculoasă supă de pui.
Să vă fie cu folos!