Țara în care oamenii muncesc cel mai mult. Fac și câte 100 de ore suplimentare pe lună

De ce preferă să stea mult peste program
Țara în care oamenii muncesc cel mai mult. Fac și câte 100 de ore suplimentare pe lună

Te-ai gândit vreodată care este țara în care oamenii muncesc cel mai mult? Deși este vorba despre una dintre cele mai dezvoltate țări, cetățenii sunt recunoscuți pentru faptul că sunt foarte devotați la locul de muncă, astfel fac și câte 100 de ore suplimentare pe lună.

Țara în care oamenii muncesc până sunt epuizați complet fizic și psihic

Este vorba despre Japonia, iar munca în exces a fost definită acolo drept „fenomenul karoushi”. Potrivit specialiștilor în sănătate, persoanele care lucrează până la epuizarea fizică și psihică pot ajunge la un moment dat să-și pună viața în pericol.

De ce muncesc japonezii atât de mult?

Unul dintre motivele spuse de aceștia este loialitatea față de companie, dar și ierarhia în societate. Cei mai mulți angajați aleg să rămână ore în plus, peste program, până când șeful pleacă primul. Spiritul de echipă și devotamentul față de companie se află în centrul culturii de lucru în Japonia. Nimeni nu vrea să fie primul care pleacă de la locul de muncă, așa că rămân la birou mai mult timp.

Japonia are o săptămână de lucru standard de 40 de ore, la fel ca în multe țări din lume. Pentru a urmări cât timp stau angajații la birou, multe companii. Acolo este legal să faci până la 100 de ore de muncă suplimentară pe lună. Chiar dacă poate suna îngrozitor faptul că muncesc atât de mult, mesele și pauzele de cafea, discuțiile pe holuri, fumatul și alte activități consumă o bună parte din orele petrecute la muncă. Aceștia își pot lua pauze de relaxare ori de câte ori simt nevoia.

Ce fac japonezii seara, după muncă

Seara, foarte mulți dinte angajați preferă să iasă în baruri și cluburi de karaoke. Se relaxează în compania colegilor după o zi de muncă epuizantă, așa că timpul petrecut cu șefii nu este întotdeauna stresant. Concluzia este că orele suplimentare de muncă în Japonia nu înseamnă efort fizic și psihic. Foarte mulți dintre angajați au un ritm de lucru lent.

Vezi și – Angajații din România care ar putea să nu mai beneficieze de noi zile libere legale. Legea ar urma să intre în vigoare din ianuarie 2024

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *