Fie că ne convine sau nu, înjurăturile fac parte din viața noastră. Indiferent în ce cercuri ale societății te învârți, cu siguranță ai auzit de nenumărate ori expresii injurioase. Totuşi, care este țara în care se îmjură cel mai des? Răspunsul te va uimi.
Înjurăturile au propria lor cultură şi sunt adânc înrădăcinate în limbajul fiecărei naţiuni. Deşi este greu de făcut un studiu despre ce naţie înjură cel mai des, lingviştii consideră că statele în care se înjură cel mai des sunt Statele Unite ale Americii, Rusia şi apoi Irlanda.
În SUA, statul în care se înjură cel mai mult este Ohio, urmat îndeaproape de Maryland, New Jersey şi Louisiana. În Europa, una dintre țările care stau bine la capitolul înjurături este Finlanda. Un finlandez pasionat de expresii injurioase, pe numele său Jari Tammi, a descoperit că 5.700 de cuvinte din limba sa semnifică cel puțin o înjurătură.
Totuși, niciuna din limbile de mai sus nu este campioanaă la înjurături. Cele mai multe înjurături se găsesc în engleza australiană. Potrivit unor studii, un australian înjură de 7 ori pe zi. De asemenea, s-a constat că 29% dintre locuitorii Australiei înjură, în medie, de cel puțin 16 ori pe zi.
Înjurăturile românești sunt adesea menite să îi trimită pe înjurați la origini. Acest obieci ciudat este prezent la puține popoare. Antropologul Adrian Mjuru are și o explicație pentru acest lucru.
„Individul cu pricina este într-atât de nereuşit încât ar trebui să se mai nască o dată, pentru a mai trece prin ciclul naturii. Să aibă astfel o a doua şansă de îndreptare”, a spus Majuru pentru adevarul.ro.
Citește și: „Cuvântul din limba română pe care 90% dintre români îl scriu greșit. Aceasta este forma corectă, de fapt”
Au fost vremuri în care înjurăturile românești aveau în prim plan relațiile sexuale dintre parteneri care, în funcție de anumite zone ale țării, purtau diferite denumiri. Spre exemplu: „am avut pat cu miuerea”, „am umblat la ia”, „să-mpreună”, „am avut sîmbră cu muierea”, „am șăduit cu-o femeie”, „am avut păcat cu muierea”.
În ceea ce privește organul sexual reproducător masculin, acesta era purta denumiri diferite în funcție de fiecare zonă în parte. În Crișana și Maramureș era numit „vână” sau „trup”, în Banat i se spunea „mădulariu”, în Oltenia – „ocară”, „membru” sau „poduabă” în Muntenia, „puțcă” sau „dănănaie” în Moldova și „rușine” în Dobrogea.
Citește și: „Care este pluralul cuvântului furtună. Multe persoane fac greșeala”