Taxa surpriză pe care o poți găsi pe nota de plată în vacanța din Grecia. Ce înseamnă, de fapt

Oamenii au rămas fără cuvinte când au aflat despre ce este vorba
Taxa surpriză pe care o poți găsi pe nota de plată în vacanța din Grecia. Ce înseamnă, de fapt

Taxa surpriză pe care o poți găsi pe nota de plată în vacanța din Grecia. A venit perioada vacanțelor, iar ca în fiecare an, mulți români aleg să își petreacă zilele de relaxare pe litoralul din Grecia. Spre deosebire de anii trecuți însă, turiștii care au poposit pe însoritele plaje elene sunt nevoiți să plătească mai mult pentru serviciile de care beneficiază. Spre exemplu, pe nota de plată de la restaurante se regăsește o taxă nemaiîntâlnită până acum. Iată ce vei avea în plus de plătit în afară de consumația obișnuită.

Taxa surpriză pe care o poți găsi pe nota de plată în vacanța din Grecia

Situația a fost semnalată pe un grup de Facebook în care oamenii își pot împărtăși impresiile din concediu. Mai exact, pe Forum Thassos, un turist român ajuns pe superba insulă de la Marea Egee a avut surpriza ca pe nota de plată să îi fie trecută o taxă pe care până acum nu a mai întâlnit-o, așa cum chiar el a mărturisit. El a făcut o fotografie bonului și l-a postat în mediul online.

Bărbatului i s-a comunicat de către personalul restaurantului că ar fi vorba de taxa de pahar și cea de capac. Valoarea ei este de 5 cenți.

„Dacă vedeți pe undeva 0.05 cenți și nu știți ce e, să știți că e taxa de pahar și taxa de capac.

Eu până azi nu am mai văzut”, a scris turistul într-o postare pe grupul amintit mai sus.

Nota de plată
Nota de plată

Ce i-au transmis membrii grupului

În comentarii, membrii grupului îl lămuresc despre ce taxă este vorba, nu înainte de a-l corecta: „Cred că sunt 5 cenți sau 0.05 euro”.

„Este pentru plastic.”

„Taxa pentru item de plastic nu are de a face cu ceea ce numiți „taxa de masă”. Această taxă este nouă și a fost introdusă pentru reducerea poluării cu plasticul.”

„Mergi la noi și o să vezi că nu e scumpă deloc, și app, la noi dai la o masă lejer 100 de lei 2 persoane, 100 de lei 2 șezlonguri, stai cu stres dacă îți fură cineva bani/ telefon sau alte lucruri, ajungi 2 persoane undeva la 400 de lei pe zi cheltuialăașa pe sărăcie să zic.

Da, ieși ieftin dacă mănânci răcituri din magazinele cu alimente și gătești ceva. Și app, din 3 seri, una cel puțin dai la „boboci” din cauza mâncării. Te duci și faci baie în urina celor peste 100.000 de „țărani” ce nu dau 2 leila WC…  am văzut și rahați plutitori.. deci josnic.

Recomand și prefer personal și 1000e dacă îi cheltui în plus măcar te bucuri de concediu și o duci bine. Cu 100 e mănânci super bine 2 persoane în Grecia și mâncare foarte bună. Șezlong uri moca dacă faci consumație acolo și ești client. Nu mai comparați cu România, ne mai trebuie 500 de ani minim. Parcă sunt zone unde bagă 1 2 euro pe acolo ceva… pâine sau alte prostii… dar cine se uită la atât. E frumos să le lași ceva ciubuc că la următoarele vizite ești regele lor.”

„Urmează taxa pentru razele soarelui, pentru apus&răsărit” – au fost doar câteva din comentariile internauților.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *