Slăbirea poate părea o sarcină foarte complicată, mai ales din cauza obiceiurilor alimentare proaste pe care le avem. Tendința de a consuma fast-food și cantități mult prea mari de mâncare sunt cele mai dăunătoare, pe lâmgă excesul de sare, zagăr și grăsimi. Dar tehnica secretă folosită de femeile din Japonia pentru a scăpa de kilogramele în plus ar putea fi eficientă. Tehnica străveche se numește Washoku și separe că este eficientă pentru pierderea în greutate.
Potrivit Unesco, această tehnică este o moștenire culturală a Japoniei și a fost recunoscută în 2013. Este o practică socială care constă într-un set de cunoștințe care le permite oamenilor să se implice, atunc când vine vorba deste mâncarea lor. Să știe de unde provine, despre cum, producerea acesteia, afectează mediul și ce anume. De asemenea despre efectele pe care le vor avea asupra corpului.
Această practică încurajează consumul de ingrediente naturale și locale, care, în cazul Japoniei, includ alimente precum orezul, peștele, legumele și plantele sălbatice comestibile. De asemenea, această tehnică constă în aplicarea a cel puțin patru sfaturi din cele șase de bază, în obiceiurile alimentare. Dacă ești consecvent, aceste sfaturi te vor ajuta să slăbești ușor și rapid.
Una dintre problemele pe care le avem în general este cantitatea unei porții de mâncare pe care o consumăm. Acestea sunt în general deoarece foarte mari. Din acest motiv, unul dintre principalele sfaturi ale acestei tehnici pentru a evita supraalimentarea este servirea unor porții mici.
Fasolea nu trebuie să lipsească din meniu, cel puțin la o masă pe zi ar trebui consumată. Potrivit practicii Washoku, fasolea este recomandată deoarece conține substanțe nutritive care reduc tensiunea arterială și, de asemenea, cantitatea de glucoză din sânge.
Puțin câte puțin trebuie să scoți carnea roșie din meniu. Practica Washoku consideră că reducerea consumului acestor alimente este foarte bună pentru sănătate. Astfel vei evita să suferi de boli cardiovasculare, cancer și inflamații.
Ceaiul verde este o băutură care are multe beneficii pentru organism. Conform acestei tehnici, este foarte bine să consumi ceai verde pentru că ajută și la reducerea riscurilor de mortalitate, în special a celor legate de problemele cardiace și de tensiune arterială.
Dacă îți plac supele, nu uita să le incluzi în dieta zilnică. Alimentele care au apă reduc cantitatea totală de calorii din alimente.
În cele din urmă, am observat că mâncarea japoneză aproape niciodată nu are ingrediente prăjite. Aceste tipuri de alimente conțin multe grăsimi. Acest lucru este foarte important, deoarece japonezii tind să fiarbă sau să gătească la aburi, mai degrabă decât să prăjească. Această strategie ajută la reducerea indicelui de masă corporală (IMC) și a circumferinței taliei.
Pentru japonezi, mâncatul este o experiență care ar trebui să-ți ofere satisfacție. Dar este și un moment de legătură cu cei dragi, notează panoramaweb.co.mx.