E nevoie de pasiune și îndemânare în arta culinară pentru a prepara o friptură suculentă și aromată. De la temperatura la care se ține carnea la cuptor, la ingrediente și trucuri care se folosesc pentru a se obține un preparat extrem de gustos. Dacă ești pe cale să pregătești o astfel de masă, atunci poți arunca o privire pe câteva sfaturi și recomandări esențiale pentru a te asigura că te vei bucura de un preparat extrem de savuros.
Cum alegi cea mai bună carne pentru friptură
O friptură cu un gust desăvârșit are în spate câteva secrete culinare. Ți-am pregătit în acest material câteva trucuri ideale care să te ajute să obții un preparat delicios. Pentru a face o friptură de porc suculentă este important să urmați câțiva pași cheie:
- Alegeți carnea potrivită: Selectați o bucată de carne de porc cu un conținut moderat de grăsime. Unele opțiuni populare includ mușchiul sau pulpă de porc, coastele sau șuncă de porc.
- Marinarea: Marinarea cărnii înainte de gătire poate adăuga aromă și arome suplimentare, dar și ajută la frământarea și înmuierea cărnii. Puteți folosi o marinadă simplă cu ulei, usturoi, ierburi și condimente preferate.
- Temperatura și timpul de gătire: Încălziți cuptorul sau grătarul la temperatura potrivită și gătiți carnea de porc la o temperatură internă sigură, dar nu prea mult timp pentru a evita uscarea. Pentru friptură, temperatura internă sigură este de 63-71°C, iar timpul de gătire variază în funcție de grosimea și tipul bucății de carne.
- Lăsați carnea să se odihnească: După ce ați scos friptura din cuptor sau de pe grătar, lăsați-o să se odihnească câteva minute. Acest lucru permite ca sucurile să se redistribuie în carne, rezultând o friptură mai suculentă.
- Tăierea corectă: Tăiați friptura împotriva fibrelor pentru a menține suculența. Dacă tăiați în direcția fibrelor, carnea poate deveni fibroasă și uscată.
- Servirea adecvată: Friptura de porc suculentă merge bine cu diverse garnituri, precum legume la grătar, cartofi prăjiți sau o salată proaspătă. Asigurați-vă că acompaniamentele completează și nu maschează gustul delicios al fripturii.
Citește și Băutura în care să ții carnea de porc, înainte de a o găti. Așa vei obține o friptură perfectă
Un mic dejun simplu și echilibrat poate fi cheia unei zile reușite, iar pentru a-ți începe dimineața cu energie și vitalitate, combinațiile naturale de alimente…
Batoanele Twix de post sunt o variantă delicioasă și sănătoasă a desertului clasic, perfecte pentru cei care urmează o dietă vegană sau doresc să evite…
La ce temperatura se ține carnea de porc la cuptor
Pentru a găti o friptură de porc delicioasă și sigură, temperatura internă a cărnii este mai importantă decât temperatura cuptorului în sine.
În general, temperatura cuptorului pentru gătirea fripturii de porc ar trebui să fie în jurul valorii de 175-180°C. Cu toate acestea, este de preferat să utilizați un termometru de carne pentru a verifica temperatura internă a cărnii și să nu vă bazați doar pe setarea cuptorului.
Iată câteva temperaturi interne recomandate pentru diferitele tipuri de friptură de porc:
- Pentru o friptură de porc rozată și suculentă: Gătiți până când temperatura internă ajunge la aproximativ 63-65°C.
- Pentru o friptură de porc bine făcută: Gătiți până când temperatura internă atinge aproximativ 71°C sau puțin mai mult.
Asigurați-vă că verificați temperatura în cel puțin două locuri diferite ale bucății de carne pentru a vă asigura că este gătită uniform. De asemenea, lăsați friptura să se odihnească câteva minute înainte de a o tăia și a o servi.
Citește și La câte grade se face friptura de porc. Ce să faci cu carnea înainte de a o pune pe foc, așa va ieși fragedă și suculentă
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!