Temperatura la care trebuie să speli rufele ca să faci economie de peste 50% la curent

Temperatura la care trebuie să speli rufele – ai putea economisi peste 50% la factura de curent. Alte recomandări care te vor ajuta să economisești bani.
Temperatura la care trebuie să speli rufele ca să faci economie de peste 50% la curent

Creșterea prețurilor la energie ne-a obligat să ne folosim imaginația și să găsim noi metode de a face economie. Unii oameni au căutat să găsească trucuri care să-i ajute să reducă consumul la electricitate, în special după ce au crescut prețurile atât de mult. Alții au descoperit temperatura la care trebuie să speli rufele pentru a reduce consumul de energie electrică.

Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU) din Spania a făcut câteva recomandări și chiar a dezvăluit unele trucuri care te pot ajuta să-ți reduci factura la electricitate.

Cum alegi mașina de spălat rufe

Cel puțin unul dintre secrete este la mașina de spălat. Potrivit OCU, prima recomandare este ca atunci când cumperi mașină de spălat, să fii atent să fie din clas A+, A++ sau A+++. „Deși lor prețul este ceva mai mare, pe termen lung sunt mai ieftine pentru că reduc factura la electricitate”, explică reprezentanții organizației.

Doar că electrocasnicele, în special cele mari, nu se cumpără atât de frecvent. Așa că indiferent mașină, urmează câteva recomandări simple și factura de la curent electric va scădea considerabil.

Recomandarea OCU este ca atunci când folosești mașina de spălat rufe, să încarci aparatul cât mai mult posibil. Dar, atenție, fără a depăși recomandările producătorului. În acest fel nu va fi nevoie să speli de mai multe ori.

Temperatura la care trebuie să speli rufele

Temperatura la care speli rufele poate face o diferență importantă, atunci când vine vorba despre consumul de curent. Unele tipuri de mașini de spălat folosesc multă energie pentru a îmcălzi apa. Totuși, aceleași rezultate pot fi obținute și dacă setezi o temperatură mai mică puțin. De exemplu, în loc de 60 °C, setează mașina la 40 °C. Rezultatul va fi același. „În acest fel, poți economisi până la 55% energie”, explică OCU,.

Cum să usuci rufele în mod economic

O altă recomandare se referă la uscarea rufelor. OCU recomandă uscarea lor în aer liber, ori de câte ori este posibil. „În acest fel, vei evita să cheltuiești energie suplimentară pe uscător”, mai arată organizația.

„În schimb, dacă bagi rufele în uscător, cel mai bine este să o faci când sunt bine stoarse și să le scoți puțin umede. Astfel vei economisi energie la uscare și călcare.” Recomandarea se referă la faptul că rufele care necesită călcare se calcă mai ușor dacă sunt puțin umede, potrivit 20minutos.es.

Toate aceste mici trucuri nu sunt greu de urmat și îți vor salva o mulțime de bani la factura de electricitate, fără să-ți creeze disconfort.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.6 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *