Foarte mulți oameni se relaxează la final de zi cu un duș fierbinte. Ce temperatură ar trebui să aibă, de fapt, apa pentru baie? Specialiștii spun un lucru total neașteptat.
Sejal Shak, medic dermatolog în New York, a dezvăluit că temperatura optimă pentru apa caldă nu trebuie să fie mai sus de călduță. Apa fierbinte poate afecta sănătatea pielii. Nu există clar o regulă petru cât de fierbinte să fie apa pentru duș, însă medicii spun că e bine ca temperatura să fie sub 110 grade. Atunci când simți că nu mai suporți apa fierbinte, iar pielea ta este roșie, este semn că este prea caldă pentru cât poți suporta tu.
„Apa fierbinte conduce a uscare şi apariţia de mâncărimi ale pielii şi în cele din urmă la eczeme”,spune Shah Sejal.
Aceasta mai precizează că din moment ce crește circulația, acest lucru poate cauza celule inflamatorii care accentuează pielea uscată sau mâncărimile.
Atunci când o persoană preferă să facă duș cu apă prea fierbinte îi poate scădea tensiunea arterială, iar acest lucru provoacă amețeală. Ulterior, s-ar putea întâmpla leșinul, care este foarte periculos.
Chiar dacă pentru mulți oameni apa caldă este foarte reconfortantă, nu este întotdeauna cea mai bună opțiune. Dacă optează pentru același lucru și în îngrijirea părului, iată care sunt consecințele:
Termostatul ambiental este de mare ajutor în orice casă. Acesta se setează la temperatura pe care îți dorești să o ai în locuință. Specialiștii nu recomandă însă ca în camera în care stai de obicei să fie o temperatură mai mare de 22-23 de grade. În cazul centralei, este indicat să menții temperatura apei din calorifere la o valoare nu foarte ridicată, respectiv 50-55 de grade. Dacă centrala ta nu are afișaj electronic, ci doar potențiometre, setează potențiometrul aferent încălzirii caloriferelor la 50%.