O să avem o vară extrem de colorată, mai ales atunci când vorbim despre tendințele pentru unghii! Gabriela Dumbravă, tehnician și trainer unghii, ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Ego.ro. Ea ne-a vorbit despre ce se poartă în sezonul călduros, dar ne-a oferit și un sfat important pentru îngrijire.
Toată lumea preferă nuanțele vii, în sezonul călduros, astfel că multe unghii o să se poarte în culori neon. Gabriela Dumbravă ne-a vorbit despre tendințele din această vară. De asemenea, ea a demontat mitul unghiilor groase, explicând, în același timp, cum putem să ne îngrijim manichiura cât mai bine.
Ce tendințe avem la unghii pentru vară?
Gabriela Dumbravă: Vara aceasta se poartă nuanțele neon, printre care roz și verde. Merg foarte bine și degrade-urile, cele care au paiete la cuticulă. Sunt foarte cerute acestea. Populare sunt și stickerele și ștampilele. Avem o vară foarte colorată. Clientele se reinventează, ies din zona de iarnă, când s-a mers pe french și nuanțe de roșu. Începând cu această lună, ne jucăm atunci când vine vorba despre unghii.
Unghiile nu se degradează mai ușor vara?
Gabriela Dumbravă: Nu. Clienta trebuie să vină la întreținere la 3-4 săptămâni. Unghiile se pot degrada în cazul în care o clientă preferă să vină la tehnician la 8 săptămâni, crezând că totul este bine dacă îi țin unghiile. Nimic mai fals! Nu trebuie să gândim așa. Dacă venim la tehnician atunci când trebuie, unghiile nu se degradează. În același timp, este necesar ca tehnicianul să execute o tehnică corectă, iar clientele să nu își folosească unghiile pentru a face curățenie.
Există o formă pe care o preferăm în această vară?
Gabriela Dumbravă: Da, slimul, fără niciun dar și poate! Toată lumea a intrat pe slim, unghiile sunt mult mai naturale, mai subțiri. Laterala se ridică prin mânuirea pilei.
Am înțeles că, dacă avem unghiile încărcate, riscăm să le rupem mult mai repede
Gabriela Dumbravă: Anumite cliente consideră că, dacă se pune mult material pe unghii și sunt mai groase, ele devin mai rezistente. Unghiile pot să fie foarte groase, dar, dacă materialul nu este pus într-un mod corespunzător, acolo unde trebuie, el se poate slăbi când unghia începe să crească și se poate rupe. Rezistența unghiilor groase este un mit, căci aceasta nu are legătură cu grosimea, ci cu tehnica.
Există, bineînțeles, tot felul de mituri, printre care faptul că unghiile scurte rezistă mai mult.
Gabriela Dumbravă: Totul ține de tehnică. Trebuie să poziționăm materialul într-un mod corespunzător pentru ca unghia să fie rezistentă. De asemenea, unele cliente nu ne lasă să ridicăm planul unghiei, să îi modificăm arhitectura. Spun că nu trebuie să pilim unghia naturală pentru că s-au chinuit ca aceasta să crească. Dacă facem acest lucru, nu putem subția unghia. Trebuie să înțeleagă că noi, fiind profesioniști, facem tot ce este mai bun pentru sănătatea unghiei. Calitatea primează.
Totuși, este inestetic să ne păstrăm unghia naturală pe sub?
Gabriela Dumbravă: Da, normal. În anumite cazuri se poate și desprinde. Placa unghială se poate deshidrata, adică punem mâna în apă, iar unghia se înmoaie. În momentul în care s-a eliminat excesul de apă, unghia se îndepărtează de material. Ca să nu se desprindă pe dedesubt, în anumite cazuri, unghia naturală trebuie să fie pilită.
Dacă tot vine vara și mergem la mare, ar trebui să avem mai multă grijă de unghii?
Gabriela Dumbravă: Lucrez de aproximativ 10 ani și nu am întâlnit vreo clientă care să aibă probleme cu unghiile după ce s-a întors de la mare. Totul ține de tehnică, dacă eu poziționez materialul într-un mod corect, în punctele de rezistență, atunci nu o să existe probleme.
Există recomandări pentru sezonul de vară, atunci când vine vorba despre îngrijire?
Gabriela Dumbravă: Mergem la mare, dăm de apă sărată și ne jucăm cu nisipul, astfel că recomand ca seara să fie folosită orice fel de cremă hidratantă. Eu învăț clientele să combine respectiva cremă cu un ulei hidratant și să își cumpere niște mănuși de unică folosință. Ele pot să fie ținute cam în jur de 10 minute pe mâini pentru ca amestecul de cremă și ulei să intre mult mai repede în piele. Mai există o variantă. Se poate folosi ulei de măsline virgin dacă le este greu să își facă acest amestec. El poate să fie combinat cu 2-3 picături de ulei de lavandă, apoi se adaugă mănușile. Acesta este cel mai bun sfat.
Iar la culori, care sunt recomandările?
Gabriela Dumbravă: Portocaliu, roz, mov, verde, toate culorile vii. În momentul în care începe sezonul de vară, clientele încep să prefere nuanțele jucăușe. Paietele puse la cuticulă, pe sub material, aduc un plus de frumusețe, sticlesc în soare. De asemenea, există și cliente care acceptă cristalele și pietricelele. Nu sunt multe, căci le este frică de faptul că pot să își îndepărteze aceste artificii de pe unghie. Încă de anul trecut au apărut baze și geluri colorate, ne putem juca, iar fiecare unghie poate să fie într-o culoare diferită. Fiecare clientă trebuie să se simtă bine cu tot ce alege, însă eu am încercat să le conving pe ale mele să fie mai îndrăznețe. În cele din urmă, am reușit.