Ți-e poftă de ceva dulce? Prepară rețeta de bătută cu brânză a bunicii Gherghina. Pe cât de simplă, pe atât de savuroasă

Cea mai la îndemână rețetă când nu știi ce să faci bun
Ți-e poftă de ceva dulce? Prepară rețeta de bătută cu brânză a bunicii Gherghina. Pe cât de simplă, pe atât de savuroasă

Dacă vrei să faci un desert bun și rapid, dar nu ai idee ce, atunci bunica Gherghina de pe TikTok vine cu idee. Simpatica bătrânică îți recomandă bătuta cu brânză, rețetă pentru care nu îți trebuie nici prea multe ingrediente, nici prea mult timp, fiind gata în doar 40 de minute. Iată cum se face și de ce ingrediente ai nevoie pentru rețetă.

Rețeta de bătută cu brânză tradițională

În cazul în care ai poftă de ceva dulce și nu vrei să îți bați capul prea mult cu rețete complicate, atunci rețeta de bătută cu brânză a bunicii Gherghina de pe TikTok e preparatul ideal. Ai nevoie de puține ingrediente, iar modul de preparare e foarte simplu. Desertul e gata în doar 40 de minute.

Ingrediente:

    • jumătate de kilogram de brânză sărată;
    • 10 linguri de făină;
    • iaurt;
    • 7 ouă;
    • 7 linguri de zahăr;
    • stafide;
    • un plic de zahăr vanilinat;
    • un plic de praf de copt;
    • o ceșcuță de ulei.
@bunica.gherghina REȚETA : BĂTUTĂ CU BRÂNZĂ!💕 #văpupămamaia😌 #pentruvoi🤩 #romania🇷🇴 #pepsitwist🍋 #pepsichallenge ♬ sunet original – Bunica Gherghina🍩

Modul de preparare al bătutei cu brânză

Pentru prepararea acestei rețete nu sunt necesari pași complicați, ci chiar foarte puțini. Pune brânza într-un bol împreună cu stafidele. Adăugă praful de copt și zahărul vanilinat, pune și cele 10 linguri de făină, dar și paharul de iaurt, după care sparge și cele 7 ouă. Adăugă peste toate acestea uleiul și cele 7 linguri de zahăr.

Abia acum poți amesteca toate ingredientele, foarte bine și ușor, până când totul se va omogeniza. Pregătește o tavă pe care să o tapetezi cu ulei și făină, apoi toarnă întreaga compoziție în tavă și dă-o la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. După ce timpul de coacere s-a scurs, scoate prăjitura și pune pe deasupra zahăr pudră. Această prăjitură poate fi servită imediat sau poate fi consumată rece.

Cum să faci prăjitura Lexy

O altă prăjitură care a făcut imediat furori printre gospodine este prăjitura Lexy, care are în componența sa blat pufos cu mac, o glazură de ciocolată albă, o cremă delicioasă și aerată de căpșuni, dar și o glazură de jeleu roșu. Este răcoritoare și ușor de preparat, iar rețeta o lăsăm mai jos pentru a o face și tu! Rezultatul final va impresiona pe toată lumea.

Pentru blat: cinci albușuri, 140 de grame de zahăr, 120 de grame de făină, 60 de grame de mac, 50 ml de lapte, 50 ml de ulei, un praf de sare și o esență de vanilie.

Se mixează albușurile cu praful de sare până când se obține o spumă. Treptat se adaugă zahărul în timp ce se mixează albușurile cu sarea. Se continuă amestecul cu mixerul până când se obține o spumă tare. Se adaugă apoi făina, puțin câte puțin. Apoi se pune uleiul și laptele și se amestecă bine cu un tel. La final se adaugă semințele de mac și se amestecă din nou. Se pune la final esența de vanilie și este gata blatul. Se pune în tava tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru aproximativ 20 de minute. După ce se răcește se scoate din tavă și se curăță suprafața. Se pune din nou în tava de copt.

Pentru glazura de ciocolată: 250 de grame de ciocolată albă, 220 ml de frișcă lichidă, 9 grame de gelatină și 25 ml de apă rece.

Mai întâi gelatina se hidratează cu apa, se amestecă foarte bine și se lasă deoparte pentru 10 minute. Frișca lichidă se toarnă peste ciocolata albă ruptă în bucăți, pusă într-un recipient metalic. Se pune la foc mic amestecând încontinuu. După ce este topită se mai lasă cinci minute, se topește gelatina în cuptorul cu microunde și se adaugă peste ciocolata topită. Se introduce în congelator pentru 5-10 minute. Se însiropează între timp blatul cu sirop vanilat. Se toarnă ciocolata peste blat și se introduce tava în congelator pentru aproximativ 10 minute.

Pentru mousse-ul de căpșuni: 300 de grame de căpșuni, 300 de ml frișcă lichidă rece, 150 grame de zahăr, 11 grame de gelatină și 35 ml de apă rece.

Se hidratează mai întâi gelatina și se lasă deoparte. Căpșunile împreună cu zahărul se pun pe foc până când zahărul se topește. Această compoziție se blenduiește apoi și se trece printr-o sită. După cinci minute se topește gelatina în cuptor pentru 10 secunde și se adaugă peste căpșuni. Apoi se pune și frișca rece. Se amestecă ușor de jos în sus și este gata. Se adaugă peste blat și glazura de ciocolată. Se pune apoi în congelator pentru încă o oră.

Pentru jeleul roșu: un plic tort gelee roșu, o lingură de zahăr și 250 ml de apă rece. Toate ingredientele se amestecă într-un recipient. Se pun apoi pe foc până începe să clocotească. După cinci minute în care a fost lăsat să se răcească se toarnă peste prăjitura care a stat o oră în congelator. Se mai lasă la frigider totul peste noapte. A doua zi se poate tăia și servi.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *