Tichete de masă 2023. Valoarea bonurilor va fi majorată. Cu cât cresc de la 1 august

Ce se va întâmpla din ianuarie 2024
Tichete de masă 2023. Valoarea bonurilor va fi majorată. Cu cât cresc de la 1 august

Începând cu data de 1 august 2023 valoarea tichetelor de masă va crește. Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul joi, în debutul ședinței de Guvern.

Valoarea tichetelor de masă crește de la 1 august

Marcel Ciolacu a anunțat la începutul ședinței de Guvern de joi că va crește valoarea tichetelor de masă începând cu data de 1 august 2023. Astfel, ele vor valora 35 de lei în loc de 30, lunar. De asemenea, Marcel Ciolacu a anunțat că de la 1 ianuarie 2024 valoarea va crește la 40 de lei.

„Astăzi creştem valoarea tichetelor de masă, măsură anunţată deja din prima săptămână de guvernare drept prioritate a acestui mandat. Majorăm această valoare de la 30 de lei la 35 de lei lunar, începând cu 1 august şi vom ajunge la 40 de lei pe lună de la 1 ianuarie 2024. Este un gest cât se poate de firesc, ţinând cont de inflaţia din acest an”, a spus Marcel Ciolacu.

Potrivit documentului, crescând valoarea nominală a tichetelor de masă la nivelul corespunzător, statul are posibilitatea de a implementa o facilitate fiscală care asigură o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor. Se va diminua astfel economia subterană.

De asemenea, creșterea valorii nominale a tichetelor de masă se va reflecta atât în puterea de cumpărare a angajaților, cât și în veniturile bugetului de stat. Acest venit este supus impozitării.

Cine beneficiază de tichete de masă

Angajații primesc tichete de masă de la angajatorul unde au funcția de bază. Tichetele de masă se calculează în funcție de numărul de zile lucrate într-o lună. Ele sunt acordate angajatului pe cardul de tichete de masă. Aceste tichete se acordă pentru fiecare zi lucrată, adică numărul de zile lucrătoare din lună, din care se scad zilele de concediu medical, concediu de odihnă sau zilele libere plătite.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre sprijinul din partea guvernului pentru persoanele bolnave de cancer

Potrivit lui Marcel Ciolacu, persoanele care suferă de diagnostice grave vor primi mai mult sprijin din partea Executivului. În ședința de joi el a vorbit despre dotarea cu aparatură de ultimă generație a cabinetelor medicilor de familie, dotarea secțiilor ATI pentru nou-născuți, respectiv a unităților mobile pentru bolnavii de cancer.

„Astăzi încheiem o etapă extrem de importantă şi atât de aşteptată, de altfel, odată cu elaborarea normelor Planului Naţional de Control al Cancerului. Adoptăm o Ordonanţă şi o hotărâre de guvern care includ Programul de oncologie, prin care deblocăm finanţarea serviciilor de diagnostic genetic şi tratament personalizat, asigurând astfel acces la terapia de ultimă generaţie pentru toţi pacienţii oncologici”, a declarat Marcel Ciolacu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *