Tocăniță cremoasă de vită cu sos de ceapă. Rețetă simplă cu doar 3 ingrediente

Doar trei ingrediente și un rezultat delicios

Scris de: Oana Matei

06 Oct. 2022

Tocăniță cremoasă de vită cu sos de ceapă. Rețetă simplă cu doar 3 ingrediente

Această tocăniță este una din preferatele familiei mele. De ce? Pentru că, preparată după această rețetă, carnea de vită este atât de fragedă și gustoasă. Se prepară prin înăbușirea cărnii cu ceapă și condimente. Tocănița de vită cu sos de ceapă se caracterizează prin simplitate, doar trei ingrediente și un rezultat delicios.

Cât timp se gătește carnea de vită pentru a fi fragedă?

Carnea de vită folosită în această rețetă este antricot și pulpă de vită. Prin procesul de înăbușire la foc mic, carnea de vită devine foarte fragedă și suculentă, iar sosul de ceapă gros și aromat. Dacă aveți o oală sub presiune, timpul de preparare este de o oră. Dacă preparați tocănița în oala clasică, timpul de preparare va fi de aproximativ 2,5 ore.

Servită alături de o mămăliguță aburindă, tocănița de vită cu sos de ceapă va face deliciul familiei. Această tocăniță este grozavă și cu carne de pui. Dacă doriți să dați o notă picantă tocăniței puteți adăuga un ardei iute sau un praf de paprika. Mai jos găsiți descrierea completă a modului de preparare a acestei delicioase tocănițe.

Ingrediente

  • 800 grame carne de vițel proaspătă
  • 5 cepe galbene
  • 3 căței de usturoi
  • 50 mililitri de ulei
  • sare, piper, boia afumată
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

1. Se încinge uleiul într-o oală anti aderentă, în care se adaugă bucățile de carne tăiate cuburi egale
2. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se adaugă peste carne
3. Se amestecă și se lasă carnea să se rumenească ușor apoi se adaugă o cană de apă. Nu se pune multă apă, doar cât să acopere carnea. Se completează cu apă caldă la nevoie.
4. Se adaugă și condimentele, se pune capacul și se lasă să fiarbă totul la foc mic, timp de 2 ore.
5. Se testează carnea dacă este moale. Se adaugă usturoiul zdrobit, înainte cu 30 de minute de a opri focul.
6. Dacă sosul este prea gros, se diluează cu puțină apă caldă.
7. După ce a fiert bine carnea și lichidul a scăzut, se gustă sosul pentru a completa, la nevoie cu condimente.
8. Se presară pătrunjelul tocat și se închide focul.
9. Înainte de servire, se lasă timp de 10-15 minute, tocănița în oală, sub capac, pentru a se amesteca aromele.

Veți obține o tocăniță cu un sos gros aromat, cu carne fragedă care se topește în gură. Simplu și delicios!

Tocănița de vită cu sos de ceapă se poate servi cu garnitură de piure, paste, orez alb, dar mai ales cu mămăliguță.

Să vă fie de folos!

Etape pregătire Tocăniță de vită cu sos de ceapă. Foto: Oana Matei/ego.ro
Etape pregătire Tocăniță de vită cu sos de ceapă. Foto: Oana Matei/ego.ro

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.8 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *