Tocana de cartofi cu afumătură este o mâncare consistentă și gustoasă, perfectă pentru zilele reci de iarnă. Din ingrediente obișnuite, legume și carne, această tocană, alături de o salată de castraveți murați și o mămăliguță fierbinte, poate constitui un prânz complet pentru întreaga familie. Această rețetă iese la fel de gustoasă și cu carne proaspătă de porc, de vită sau de pui. De asemenea, dacă doriți să preparați o tocană de post, doar scoateți carnea din rețetă și păstrați pașii de preparare.
Pentru că această rețetă se prepară cu carne și cârnați afumați, tocănița este gata în mai puțin de o oră. Această rețetă este foarte ușor de preparat, orice novice în bucătărie poate să gătească tocănița de cartofi cu afumătură. Câteva amănunte despre ingredientele principale pentru tocana de legume cu afumătură:
1. Se taie cuburi șunca afumată și cârnații. Într-o cratiță se pun la încins, la foc mediu, cuburile de afumătură.
2. Se spală și se curăță legumele, mai puțin roșiile și cartofii. În robotul de bucătărie se mărunțesc apoi se pun în cratiță peste carnea afumată.
3. Se adaugă puțină apă și se lasă la fiert cu capacul pus.
4. Se curăță cartofii de coajă, apoi se taie cuburi sau în ce formă vă place.
5. După ce rădăcinoasele s-au înmuiat, se adaugă cartofii tăiați și se mai adaugă puțină apă cât să fie acoperiți. Se pune capacul și se lasă la fiert.
6. Roșiile se curăță și se pasează la robot.
7. Se verifică dacă au fiert legumele, apoi se adaugă roșiile pasate și o lingură de paste de tomate. Se amestecă bine și se lasă la fiert, sub capac.
8. Se adaugă sarea și condimentele și se mai lasă pentru 10 minute la fiert.
9. La final se adaugă mărarul tocat și se mai lasă tocana la foc mic pentru 10 minute, cu capacul pus.
Tocănița de legume cu afumătură se servește fierbinte cu o salată de castraveți murați sau de varză murată, cu pâine sau mămăliguță.
Delicios!
Să vă fie de folos!