Urăști să mergi des la cumpărături, dar, în acelaşi timp, nu vrei să apelezi nici la ajutorul aplicațiilor de cumpărături online? Ei bine, atunci alege să achiziționezi de la piață cele mai rezistente fructe și legume. Care sunt acestea? Experții în grădinărit au spus clar!
Depozitarea fructelor și a legumelor nu este întotdeauna ușoară. Acestea se pun în frigider? Sau se țin la temperatura camerei? Iată ce spun experții în grădinărit. Ei vor să te ajute să le păstrezi mai mult timp și să eviți risipa de alimente.
Potrivit specialiștilor în grădinărit, pentru a profita la maximum de gustul bun al fructelor și legumelor, acestea trebuie consumate cât mai repede posibil, de preferat imediat după ce le-ai cules.
Dar atunci când locuiești la bloc și nu beneficiezi de o grădină, e mai dificil. Fructele și legumele cumpărate de la piață trebuie depozitate în lada din frigider special creată pentru ele.
Fructelor și legumelor nu le place să fie ținute la temperatura camerei. Dar unele soiuri nu trebuie puse imediat la rece, ci trebuie lăsate să se coacă și abia apoi așezate în frigider. Acest lucru este valabil în special pentru banane, mere, kiwi etc.
De regulă, toate legumele se păstrează în frigider. Însă, există și câteva care pot fi ținute la temperatura camerei între 7 și 20 de zile. Este cazul cartofilor și al dovlecilor. În schimb, există fructe care nu trebuie depozitate împreună cu alte fructe.
Spre exemplu, merele. Acestea continuă să se coacă și după recoltare și degajă un gaz, etilena, care accelerează coacerea tuturor celorlalte fructe. Dacă sunt plasate într-un coș, pot provoca putrezirea altor soiuri de fructe. Așadar, păstrează-le separat.
Te-ar mai putea interesa și Motivul pentru care găsim rafturile cu legume și fructe la intrarea în supermarketuri din România. Puțină lume știe asta!
Te-ar mai putea interesa și Motivul pentru care găsim rafturile cu legume și fructe la intrarea în supermarketuri din România. Puțină lume știe asta!