Top 3 cele mai afectate zodii de Mercur retrograd. Ce înseamnă, de fapt, acest fenomen și care sunt nativii care suferă cel mai mult

Nativii cei mai afectați de Mercur

Scris de: Daoud Andra

16 Jul. 2024

Top 3 cele mai afectate zodii de Mercur retrograd. Ce înseamnă, de fapt, acest fenomen și care sunt nativii care suferă cel mai mult

Auzim din ce în ce mai des expresia Mercur retrograd, în legătură cu zodiile, însă puțini știu ce semnificație are, de fapt. În general, este folosită atunci când lucrurile merg prost și când Universul parcă ne pune bețe în roate, dar explicația acestui fenomen este una mult mai profundă.

Ce este Mercur retrograd

Mercur retrograd este un fenomen astronomic în care planeta Mercur pare să se miște invers pe cer, față de direcția sa obișnuită. Aceasta este doar o iluzie optică, cauzată de diferențele de viteză dintre orbita Pământului și cea a lui Mercur. În astrologie, Mercur guvernează comunicarea, tehnologia, călătoriile și gândirea. Când Mercur intră în retrograd, aceste domenii pot fi afectate, ducând la neînțelegeri, probleme tehnice și întârzieri.

În perioada lui Mercur retrograd, care apare de obicei de trei până la patru ori pe an, se întâmplă să experimentăm diverse tipuri de probleme. Comunicarea poate deveni mai dificilă, mesajele pot fi interpretate greșit, planurile de călătorie pot suferi întârzieri și unele proiecte pot eșua. De asemenea, este o perioadă în care ar trebui să evităm semnarea contractelor importante sau luarea deciziilor majore. Dintre toate zodiile, trei sunt cel mai afectate de acest tranzit al planetei Mercur.

Vezi și: Aceasta este cea mai visătoare zodie. E greu să o aduci cu picioarele pe pământ, trăiește în lumea ei

Gemeni

Mercur guvernează comunicarea, iar Gemenii sunt cunoscuți pentru abilitatea lor de a se exprima și de a interacționa cu ceilalți. În timpul retrogradării lui Mercur, Gemenii pot experimenta probleme de comunicare, neînțelegeri și dificultăți în transmiterea mesajelor. Este posibil să intre ușor în conflicte, din cauză că mesajele lor ajung să fie interpretate greșit de ceilalți.

Săgetător

Acești nativi iubesc libertatea și călătoriile, iar Mercur retrograd poate aduce întârzieri și schimbări neașteptate în planurile lor de plecare. De asemenea, pot apărea confuzii în comunicare, mai ales în relațiile de parteneriat și colaborare. În perioadele nefavorabile, este de preferat ca Săgetătorii să planifice din timp escapadele și să nu lase totul pe ultima sută de metri. De asemenea, e util să gândească de două ori înainte de a vorbi, pentru a nu intra în conflicte.

Vezi și: Trei zodii care fac bani din nimic până la finalul lunii iulie 2024. Toate le merg din plin, stârnesc invidia celor din jur

Berbec

Nativii acestei zodii sunt impulsivi și acționează rapid, iar Mercur retrograd le poate aduce frustrări din cauza întârzierilor și neînțelegerilor. Comunicarea poate deveni tensionată și deciziile luate în grabă pot duce la erori. Astrologii le recomandă să aibă răbdare și să analizeze toate datele problemei când au de luat o decizie sau de făcut un lucru, să nu mai facă totul din impuls.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *