Atunci când ne cazăm la un hotel, avem standarde de igienă mult mai ridicate decât cele pe care le avem acasă. De fapt, curățenia este unul dintre factorii de evaluare cei mai critici pentru clienții unui hotel și poate afecta semnificativ reputația acestuia. În timpurile actuale, recenziile și, mai ales, comentariile sunt vizibile pentru întreaga lume și adesea reprezintă un punct de referință crucial pentru mulți călători în procesul lor de selecție a cazării. Mai jos, vă prezentăm cele mai frecvente patru suprafețe sau obiecte care pot fi considerate neigienice, într-un hotel:
Saltelele și pernele sunt obiecte esențiale pentru igiena personală a utilizatorilor. Chiar dacă hotelurile depun multe eforturi pentru a le proteja, acoperindu-le cu cearșafuri și huse curate, uneori acestea sunt uitate în mare măsură în ceea ce privește curățenia. De aceea, recomandăm să luați în bagaje, întotdeauna un spray antibacterian. De asemenea, mare atenție și la cuvertura de pe pat. Cel mai probabil nu a trecut pe la spălătorie de câteva luni. Ce să faci în aceste cazuri? Încearcă să eviți contactul cu aceasta, pe cât posibil, o poți strânge și lăsa într-un colț al camerei. Evită să îți așezi obiectele personale pe ea.
Telecomanda în hoteluri reprezintă un adevărat loc de adăpost pentru germeni și murdărie, cu precădere. Aceasta se întâmplă deoarece de multe ori trece neobservată de către personalul de curățenie, ceea ce este destul de paradoxal, având în vedere că este un obiect atins mai des decât altele, cum ar fi suprafața noptierelor, de exemplu. Este crucial ca telecomanda să fie supusă unei proceduri zilnice de curățare și dezinfectare, întrucât butoanele acesteia ar trebui să fie tratate cu aceeași atenție ca și oricare altă suprafață din cameră.
Vezi și Amestecul secret pe care hotelurile îl folosesc la curățarea podelei. Așa faci curat în toată casa
Întrerupătoarele de lumină se confruntă cu aceeași problemă ca și telecomenzile. Ele sunt supuse uzurii zilnice semnificative și sunt adesea trecute cu vederea în ceea ce privește dezinfectarea corespunzătoare, făcându-le astfel un punct crucial pentru igienizare. Curățarea și dezinfectarea întrerupătoarelor de lumină din camerele și zonele comune ar trebui să fie o practică zilnică, contribuind astfel la optimizarea curățeniei pentru întreaga suprafață.
De multe ori, perdelele rămân nespălate pentru o perioadă semnificativă, mai ales atunci când sunt dificil de îndepărtat. În timpul acestei perioade prelungite, ele pot aduna germeni și bacterii care se pot dispersa în încăpere prin intermediul aerului condiționat. În cazul în care în cameră există mochetă, este recomandat să nu vă descălțați niciodată sau să nu scoateți șlapii.