Paștele 2023 pică pe 16 aprilie, iar până atunci ne aflăm în plin post, unul dintre cele mai dure din an. De Paște, toți creștinii sărbătoresc Învierea Domnului Isus Hristos, ziua marcată de multe tradiții și obiceiuri pe care oamenii din unele zone ale țării le respectă cu sfințenie. Postul Paștelui a fost instituit de către Biserica Creștină timpurie. Iată mai jos, ce tradiții și obiceiuri de Paște 2023 avem și cum decurge Postul de dinaintea sărbărorii.
Postul Paștelui este inspirat de postul pe care Iisus Hristos l-a ținut înainte de a-și începe activitatea. Postul începe în prima zi de luni după Duminica Lăsatului sec de carne și se încheie în Sâmbăta lui Lazăr, cu o zi înainte de Duminica Floriilor.
Citește și : Cât costă carnea de miel, în 2023, de Paște
În toată perioada postului, este interzis să mănânci carne, ouă și produse lactate. De asemenea, sunt interzise și alte plăceri pământești. Când vorbim despre post, ne referim la o perioadă de pregătire spurituală și de transformare a sufletului. Este bine ca ziua de Paște să înceapă cu o rugăciune puternică, înainte de a pleca la slujba din biserică.
-nu se manancă ouă, carne și lactate
– Este important să participați la slujbele religioase și la rugăciunea în familie.
– Spovedania și împărtășirea frecventă este necesară
– Este bine să oferiți ajutor celor care au lipsuri
Citește și : Rețete de pește pentru zilele cu dezlegare din postul Paștelui. Ce trebuie să adaugi ca să iasă ca la restaurant
– Lectura cărților religioase și reflectarea asupra semnificației Postului Paștelui.
– Alimentele permise în timpul Postului Paștelui includ fructe, legume, nuci și pește.
Peștele poate fi consumat în unele zile, cum ar fi în Vinerea Mare și în Sâmbăta lui Lazăr.
Respectarea tradițiilor și obiceiurilor Postului Paștelui este importantă, deoarece ajută la menținerea unei legături strânse cu credința și cu valorile creștine.
Citește și : Ce mănâncă, de fapt, măicuțele de la mănăstire în postul Paștelui.
Respectarea tradițiilor pot ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate și a bunăstării generale. Se spune că abținerea de la anumite alimente și obiceiuri poate avea efecte pozitive asupra corpului și minții.
Postul Paștelui Ortodox a început pe 27 februarie și se încheie pe 15 aprilie, iar pe 16 aprilie se sărbătorește Învierea lui Iisus.