Truc secret pentru roșii mari și cărnoase. Cu ce să le stropești de fapt, efecte vizibile

Trucul secret care te ajută să ai cele mai mari și cărnoase roșii
Truc secret pentru roșii mari și cărnoase. Cu ce să le stropești de fapt, efecte vizibile

Toți grădinarii își doresc să aibă tomate de excepție, parfumate, mari și gustoase, însă nu toți știu cum să obțină astfel de roșii. Un agricultor cu experiență vă împărtășește secretul său pentru cele mai bune roșii.

Fertilizarea cu drojdie face ca legumele să devină mai gustoase

Roșiile necesită o îngrijire atentă pentru a rodii așa cum își doresc legumicultorii. Un truc dezvăluit de un grădinar pasionat poate fi soluția salvatoare pentru tomate delicioase. Puteți încălzi 4 litri de apă la o temperatură de cel mult 38 de grade Celsius. În cazul unor temperaturi mai mari, drojdia va fi distrusă. În apa caldă se dizolvă 15 linguri de zahăr și 15 grame de drojdie uscată.

Vasul folosit trebuie să fie mai mare de 4 litri, și asta pentru că, în timpul procesului de fermentație, volumul lichidului se poate și dubla. Amestecul trebuie lăsat să fermenteze între 5 și 10 ore, timp în care se va amesteca din când în când. La final, se va umple o găleată cu 6 litri de apă care se va completa cu cei 4 litri de infuzie de drojdie, după care se stropesc roșiile cu amestecul obținut. Acest fertilizator se poate folosi atât pentru roșii, cât și pentru castraveți.

Amestecul poate fi aplicat atât la rădăcina plantelor, cât și pe frunze, pentru că se va crea un scut de protecție ce nu va mai lăsa bolile să atingă legumele. Fertilizarea cu drojdie produce efecte vizibile după aproximativ o săptămână: frunzele capătă o culoare verde intensă, planta va arăta mai sănătoasă și mai viguroasă, va crește mai redepe și va produce un rod mai bogat. Un ultim sfat al grădinarului este ca plantele să fie udate seara, pentru ca frunzele să nu stea în lumină puternică pe timpul zilei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Tags:
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *