Trucul banal care îți salvează orhideele ofilite. Ce e bine să faci, de fapt

Ce este bine să faci pentru a salva orhideea ofilită.
Trucul banal care îți salvează orhideele ofilite. Ce e bine să faci, de fapt

Atunci când orhideea este îngrijită corespunzător, te răsplătește cu un spectacol de flori delicate și frunze verzi sănătoase. În funcție de varietate florilor, mulți oameni păstrează orhideele ca plante de apartament în interior. Dacă observi că ordihhea ta începe să se ofilească, este un semn că ceva nu este în regulă. Frunzele căzute sau florile ofilite indică faptul că planta este stresată. Dacă remediezi această problemă la timp, planta ar trebui să se recupereze complet.

De ce se ofilesc orhideele

Cel mai adesea, orhideele se ofilesc din cauza udarii excesive sau dacă rețin prea multă umiditate. Orhideele necesită un drenaj bun și au nevoie de aer pentru a circula în jurul rădăcinilor. Dacă solul pentru ghiveci este saturat, acest lucru duce la moartea rădăcinilor și duce la ofilirea frunzelor și a florilor de orhidee.

Trebuie remarcat și faptul că orhideele sunt sensibile la schimbările de mediu, iar ofilirea este un semn de stres și există mai multe motive pentru care orhideele se ofilesc.

Pentru a reanima orhideele este important să se creeze condițiile mediului optim, cu niveluri mai ridicate de umiditate. Este indicată lumina indirectă a soarelui, udarea aproximativ o dată pe săptămână și plantarea orhideelor ​​într-un ghiveci pe bază de pin pentru a permite un bun drenaj, astfel încât aerul să circule în jurul rădăcinilor.

Iată cele mai comune motive pentru ofilirea orhideelor

  • Umiditate scăzută: orhideele sunt adaptate să trăiască în pădurile tropicale cu cel puțin 65% umiditate. Umiditatea scăzută provoacă stres și ofilirea frunzelor și florilor.
  • Temperatura: intervalul de temperatură preferat al orhideelor ​​este de 12° și 23°C, iar dacă temperatura este prea caldă sau rece, orhideea se ofilește.
  • Stresul de secetă: Orhideele au nevoie de obicei să fie udate o dată pe săptămână. Udarea prea ușoară provoacă secetă și duce la ofilirea frunzelor și a florilor.
  • Curenți de aer: curenții de aer condiționat și de convecție de la surse de căldură, determină umiditatea din frunze și provoacă ofilirea orhideei.

Trucul banal care îți salvează orhideele ofilite

Pentru a salva o orhidee ofilită, este important să recreezi condițiile mediului natural, cu umiditate ridicată, temperaturi calde și lumină indirectă strălucitoare a soarelui. De asemenea, trebuie să te asiguri că orhideea este plantată într-un mediu ghiveci cu scoarță de pin și udată o dată la 7-10 zile.

Frunzele și florile ofilite sunt un semn de stres din cauza mediului înconjurător care nu este pe placul orhideei. De aceea, salvarea orhideei tale ofilite înseamnă, de obicei, a determina ce stres din mediu cauzează ofilirea. Astfel că trebuie să corectezi orice condiții pentru a crea mediul optim în casa ta pentru orhidee.

Un alt truc banal este să lași orhideele într-o cameră cu temperatura cuprinsă între 12°și 23°. Este necesar să te asiguri că temperatura nu fluctuează drastic. Ține orhideele departe de ferestrele reci, care pot fi mult mai răcoroase decât restul încăperii, în special noaptea. Orhideele preferă lumina indirectă strălucitoare sau lumina filtrată, așa că asigură-i plantei acces la lumina directă a soarelui și pune-o departe de un colț întunecat al camerei.

De asemenea, orhideele trebuie ținute departe de curenți, surse de căldură și de aer condiționat. Curenții de aer usucă frunzele și florile. Ai grijă ca orhideea să nu fie prea aproape de un calorifer sau în calea aerului condiționat și plaseaz-o într-un loc mai ferit.

Citește și plante care atrag dragostea și bunăstarea în casă. Sunt adevărate talismane norocoase

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *