Trucul banal care ține departe țânțarii de casa ta. Ce nu trebuie să-ți lipsească din locuință. Este aliatul ideal împotriva acestor insecte

Trucul banal care ține departe țânțarii de casa ta. Ce nu trebuie să-ți lipsească din locuință. Este aliatul ideal împotriva acestor insecte

Rozmarinul, o plantă cu multiple beneficii, este tot mai des folosit în produsele cosmetice, datorită proprietăților sale benefice pentru piele și păr, dar presupun că nu știai că această plantă aromatică te poate scapa de țânțarii din casa ta. Iată cinci moduri interesante în care poți utiliza rozmarinul în viața de zi cu zi.

Rozmarinul te scapă de țânțari

În sezonul cald, țânțarii pot deveni o adevărată bătaie de cap. Dar rozmarinul poate fi un truc eficient pentru a-i ține la distanță. Dacă te-ai săturat de înțepăturile neplăcute ale insectelor, iată cum poți folosi rozmarinul pentru a ține țânțarii la distanță.

Alege câteva crenguțe de rozmarin proaspăt și spală-le pentru a îndepărta orice impurități. Încinge grătarul în curte sau în locul unde petreci timpul în aer liber.Atunci când grătarul este încins, aruncă crenguțele de rozmarin pe cărbunii sau pe flacăra grătarului. Aroma emisă de rozmarin în timp ce se încinge va ajuta la respingerea țânțarilor.

Dacă nu ai un grătar disponibil, poți încerca un alt mod de a utiliza rozmarinul ca repelent pentru țânțari. Aprinde o lumânare într-un pahar cu pereți înalți și plasează o crenguță de rozmarin deasupra, asigurându-te că focul nu atinge crenguța. Aroma emanată de rozmarin în timpul arderii va avea același efect împotriva țânțarilor. În plus, este important să fii precaut în timp ce utilizezi acest truc. Asigură-te că supraveghezi cu atenție focul și evită să lași crenguța de rozmarin să ia foc.

Cum mai poți utiliza rozmarinul

Plante cu puteri magice
 

Rozmarinul este o plantă versatilă, cu multiple întrebuințări. El ajută la împrospătarea casei, scoate acele de rozmarin de pe crenguță și pune-le în pungi de pânză. Poți adăuga și alte ierburi aromatice, cum ar fi lavandă, mentă sau mușețel. Leagă pliculețele și așează-le în dulapuri, sertare și în diverse zone din casă.

Poți prepara un scrub natural acasă fără prea mare efort, ingredientele de care ai nevoie sunt sare, coajă de portocală, frunze de rozmarin și ulei de măsline. Pentru a face scrub-ul exfoliant, pune aceste ingrediente într-un blender și amestecă până obții o pastă omogenă și asigură-te că frunzele de rozmarin sunt mărunțite suficient pentru a nu fi prea aspre pentru piele.

Rozmarinul mai poate fi folosit și pe post de tonic pentru față și ajută la curățarea și micșorarea porilor. Adaugă crenguțele de rozmarin într-un vas cu apă și adu ceaiul la punctul de fierbere. Lasă-le să fiarbă timp de câteva minute pentru a extrage beneficiile plantei. După ce a fiert adaugă câteva picături de oțet de mere în soluție. Oțetul de mere are proprietăți astringente și antibacteriene, ajutând la curățarea și îngustarea porilor, iar apoi lăsați soluția să se răcească complet. Toarnă tonicul obținut într-un recipient sterilizat, iar apoi îl poți introduce în rutina ta de îngrijire a pielii. Cu ajutorul unei dischete înmuiate în soluție și aplică pe față, evitând zona ochilor. Poți utiliza acest tonic zilnic, dimineața și seară, după procedurile de curățare obișnuite ale pielii.

În plus, dacă te simți obosit și ai dificultăți în îndeplinirea eficientă a sarcinilor de lucru, încearcă să inhalezi aroma de rozmarin. Cercetările au demonstrat că mirosul acestei plante poate îmbunătăți abilitățile cognitive și starea de spirit.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.2 21 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *