Atunci când îți inviți prietenii la cină sau la prânz la tine acasă, singurul lucru pe care îl urmărești este perfecțiunea. Masa trebuie să arate frumos, mâncarea trebuie să fie gustoasă, vinul la temperatura potrivită și carnea bine așezonată. Cu toate acestea, tot efortul tău poate fi în zadar dacă nu obții o carne moale și fragedă. Vezi cum o prepara bunica. Iată ce făcea înainte de a o pune la fiert!
Un lucru pe care ni-l propunem în bucătărie este acela ca mâncarea să iasă gustoasă. În cazul cărnii însă, lucrurile stau puțin diferit. Pe lângă faptul că vrem ca ea să aibă un gust bun, ne dorim și ca textura ei să fie moale și fragedă.
De aceea, noi îți vom dezvălui un truc simplu pe care-l folosea bunica. Așa îi ieșea carnea perfectă. Mai exact, înainte de a o pune la fiert, ea obinuia să o înfăşoare într-o pânză de in și să o depoziteze într-un loc cald. Urmează acest sfat și rezultatele nu te vor dezamăgi.
Nu este niciun secret că excesul de orice nu este indicat, dar totuşi mulţi români ignoră acest avertisment lansat de specialiști. Câtă carne poți consuma, de fapt, pe săptămână? Iată ce spune Mihaela Bilic, expertă în nutriție.
”Cantitatea corectă de carne ar trebui să fie de 500g/ săptămână, dacă ținem cont că o porție corectă are 150g și dimensiunea unui pachet de cărți de joc.
Da, atât de micuță este! Ar trebui așa, într-un calcul grosier: în aceste 500g ne intră cam trei porții de carne pe săptămână, dar atenție, asta include și mezelurile, nu doar friptura.
Trei porții de carne, două porții de pește și două zile în care să mâncăm proteine vegetale: fasole, mazăre, linte, năut și aș spune că suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar. Astea, boabele, uităm să le consumăm de două ori pe săptămână, dar și peștele.
Haideți să fim serioși, nu cred că toată lumea consumă de două ori pe săptămână pește. Mi-ar plăcea să fie așa, dar nu cred. Noi în schimb, suntem mai carnivori.”, a precizat nutriționistul Mihaela Bilic.
Citește și Singurul aliment care are mai multă vitamina C decât lămâia. Nutriționistul Mihaela Bilic l-a dezvăluit!