Trucul care elimină calcarul de pe robinet. Ingredientele se găsesc în orice bucătărie

Aplică această metodă și vei fi uimită de rezultat.
Trucul care elimină calcarul de pe robinet. Ingredientele se găsesc în orice bucătărie

Calcarul este o problemă comună în multe gospodării, mai ales atunci când vine vorba de robinete și alte suprafețe metalice din baie și bucătărie. Aceste pete de calcar sunt nedorite și pot fi greu de eliminat, dar există câteva metode eficiente pentru a le elimina. Iată un truc banal care te va ajuta să elimini calcarul de pe robinet.

Trucul care elimină calcarul de pe robinet

Unele gospodine sunt adeptele soluțiilor chimice procurate din magazine, în timp ce altele preferă soluțiile eficiente și ieftine cu ingrediente naturale. Însă petele de calcar sunt adesea încăpățânate și greu de eliminat.

Cu toate aceastea, există un truc extrem de eficient și foate simplu de pus în practică ce te va ajuta să elimini murdăria de pe suprafețele de inox din baie, precum robinetele, cât ai clipi. Una dintre cele mai utilizate metode de a elimina calcarul consta în aplicarea unei paste din bicarbonet de sodiu și apă direct pe suprafețele murdare. Este o metodă foarte eficientă, cu rezultate imediate.

De asemenea, gospodinele mai folosesc sucul de la lămâie. Acesta are proprietăți degresante și parfumează totodată suprafețele. Lămâia este extrem de utilă și pentru curățarea temeinică a cuptorului.

Bicarbonatul de sodiu și lămâia pot fi însă înlcuite însă cu oțet. Calcarul este o problemă provocată de apa dură care conține minerale. Acestea se depun în timp pe oțelul inoxidabil din care sunt făcute anumite obiecte sanitare și îi reduc din strălucire. De asemenea, calcarul se poate depune inclusiv în mașina de spălat vase.

Citește și: „Ingredientul banal care elimină mirosul urât din mașina de spălat. Sigur îl ai și tu în bucătarie

Metoda foarte eficientă de îndepărtare a calcarului de pe suprafețe

Există o metodă foarte simplă care elimină calcarul și petele albe enervante de pe robinet și chiuvetă. Tot ce trebuie să faci este să înmoi o bucată de vată în oțet și să freci energic suprafețele murdare. Vei observa cât de bine funcționează. Calcarul va fi dizolvat imediat datorită componentei acide a oțetului.

Dacă însă pata este destul de încăpățânată și nu poate fi eliminată astfel, înlocuiește vata cu o minge făcută din staniol. După ce ai lustruit bine oțelul, unge suprafața lui cu ulei pentru a preveni apariția calcarului.

Este recomandat să treci peste suprafețele de inox cu o bucată de vată înmuiată în oțet, în special pe robineți și chiuvete. În acest fel vei crea un strat impermeabil, care va proteja suprafețele de apariția calcarului. Folosește, așadar această metodă simplă și eficientă și vei fi uimită de rezultat. În plus, vei economisi destul de mult, având în vedere că nu vei mai cheltui sume uriașe pe produse chimice care nu oferă rezultatul scontat.

Citește și: „Ingredientul minune din bucătărie care îți face casa lună. Locuința ta va străluci de curățenie, efectele sunt spectaculoase”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *