Trucul care elimină mirosul neplăcut al prosoapelor. Aceste două ingrediente banale rezolvă problema încă de la prima spălare

Cum să reîmprospătezi mirosul prosoapelor
Trucul care elimină mirosul neplăcut al prosoapelor. Aceste două ingrediente banale rezolvă problema încă de la prima spălare

Cu toții am remarcat că, după ce le folosim, prosoapele capătă un miros neplăcut. Asta se datorează faptului că țesătura acestora are capacitatea de a reține apă, iar atunci când nu sunt spălate și uscate corect, ele au miros de umezeală și mucegai. Dar oare știi cum să elimini acest miros și să le redai țesăturilor o mireasmă incredibilă cu un simplu ingredient care mai este și natural, dar și ieftin pe deasupra? Trebuie doar să-l adaugi în mașina de spălat atunci când cureți prosoapele. Rezultatul te va încânta, mai mult ca sigur.

Cum să scapi de mirosul neplăcut din prosoape și halate?

Sigur ai observat că prosoapele tale miros urât, chiar dacă vorbim despre acelea imaculate în aparență și proaspăt spălate. Din păcate, prosoapele tale pot mirosi urât chiar dacă le schimbi și cureți des, și asta din cauza fibrelor din care sunt confecționate. Fie că vorbim de cele de corp, față sau plajă, prosoapele vor mirosi urât după o perioadă. Nu, nu trebuie să îți cumperi altele regulat. Trebuie doar să folosești acest truc fabulos și să te bucuri de rezultate!

Halatele și prosoapele de baie sunt folosite des, de aceea trebuie igienizate și parfumate cu mare atenție, asemenea tuturor hainelor. Sigur este neplăcut să simți că acestea nu au fost spălate cum trebuie sau să simți că mirosul nu este cel la care te-ai fi așteptat după o curățare în profunzime în mașina de spălat. Pentru a spune „adio” acestor momente, iată un truc ieftin și eficient care sigur te va surprinde. În primul rând, trebuie să ai în vedere că umiditatea și mediile calde favorizează dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului, așa că ai grijă cum îți usuci prosoapele, pentru că ele pot ajunge să fie mai pline de microbi după spălare decât după folosirea propriu-zisă. Așadar, nu uita să întinzi prosoapele la soare sau pe suport imediat după utilizare.

Secretul simplu pentru țesături parfumate

Desigur, uneori se întâmplă să le pui ude în coșul cu rufe murdare și să uiți de ele până la momentul spălării. În acest timp, ele capătă miros de mucegai. Acum îți spunem ce să faci ca să nu mai ai parte de acest lucru și să prelungești viața și mirosul plăcut al prosoapelor și halatelor tale, foarte predispuse la dezvoltarea de microbi. Și sigur nu mai vrei să pui pe piele astfel de obiecte.

Data viitoare când bagi halatele și prosoapele la spălat, adaugă în detergent puțin bicarbonat de sodiu și câteva picături de ulei esențial, în funcție de preferințele tale. Dacă ești în vacanță și nu beneficiezi de o mașină de spălat rufe, poți apela la un truc pe care puține gospodine îl cunosc. Spray-urile dezinfectante sunt de mare ajutor în aceste situații, pentru că ele care combat mirosurile și umiditatea, distrugând germenii și bacteriile de pe țesături.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6.3 31 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *