Trucul care face pieptul de pui fraged și suculent. Ce trebuie să faci de fapt înainte de a-l găti. Secretul marilor bucătari

Numai așa îl vei pregăti de acum înainte
Trucul care face pieptul de pui fraged și suculent. Ce trebuie să faci de fapt înainte de a-l găti. Secretul marilor bucătari

Oricui i s-a întâmplat la un moment dat când a gătit piept de pui să iasă uscat. Pentru a nu te mai confrunta cu această problemă vei afla de mai jos ce trebuie să faci înainte de a-l găti pentru a ieși fraged și suculent.

Cum să pregătești piept de pui fraged și suculent. Ce ingrediente sunt necesare

Atunci când vrei să pregătești o cină ușoară instant în vin în minte preparate cu piept de pui. Pentru a te asigura că nu va ieși uscat, cu fraged și suculent, trebuie să ții cont de anumite lucruri. Acesta este extrem de fin și se dehidratează repede, motiv pentru care e nevoie de alte ingrediente pentru ca rezultatul final să fie foarte gustos și deloc uscat.

Tot ce ai de făcut este să pui pieptul de pui într-un vas de sticlă sau plastic. Adaugă un litru de apă caldă și un praf de sare. Acoperă pieptul de pui cu apă și lasă-l acolo pentru aproximativ 15 minute, să se înmoaie.

De asemenea, experții în domeniu spun că e bine ca pieptul de pui să fie uns cu ulei pe ambele părți și pus apoi în tigaie, pe grătar sau în tava pentru cuptor. Astfel, urmând acești pași, acesta nu se va mai usca, ci va avea o crustă rumenă și delicioasă.

Citește și – De ce nu trebuie să îndepărtezi pielea de pe carnea de pui. Greșeala pe care o fac multe persoane

Cum să pregătești cel mai fraged piept de pui

Gospodinele iscusite recomandă ca după ce ai uns cu ulei pieptul de pui să îl acoperi cu un strat de condimente după gust. Pentru un gust și mai bine, pieptul de pui se combină cu suturoi, cimbru, boia de ardei, turmeric, curry și toate tipurile de piper. De asemenea, sarea și piperul rămân condimentele de bază ale fiecărui preparat culinar.

Pentru ca pieptul de pui să nu se usuce este important să setezi corect cuptorul la o temperatură mai mare. Lasă carnea ceva mai puțin timp decât este recomandat sau decât ai copt-o până acum. Un alt sfat important este să nu pregătești carnea de pui mai mult de 40 de minute pentru ca pieptul să fie fin și suculent. De asemenea, carnea nu trebuie tăiată imediat după ce a fost scoasă din cuptor sau din tigaie, scrie playtech.ro.

Citește și – De ce să pui carnea de pui în lapte câteva minute înainte de preparare. Trucul e genial, numai așa o vei prepara

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *