Trucul care te va ajuta enorm. Cum să prăjești pește fără să faci miros în bucătărie

Metoda cu care nu vei da niciodată greș.
Trucul care te va ajuta enorm. Cum să prăjești pește fără să faci miros în bucătărie

Peștele se numără printre alimentele frecvent consumate de români. Iar una dintre cele mai simple și gustoase rețete este fără îndoială peștele prăjit. Aceasta vine însă la pachet și cu o problemă care aparent nu are o rezolvare: mirosul care inundă toată casa. Din fericire însă există câteva trucuri care te pot scăpa de această neplăcere.

Trucul care te va ajuta enorm. Cum să prăjești pește fără să faci miros în bucătărie

Prăjitul peștelui fără a lăsa mirosuri neplăcute în bucătărie este cu siguranță una dintre provocările care le dau mari bătăi de cap gospodinelor. Există totuși metode simple și eficiente care te pot ajuta să scapi de această problemă.

Ai la îndemână câteva trucuri pe care dacă le pui în practică vei fi uimit de rezultatul lor și te vei putea bucura de savoarea unui pește prăjit, fără a te mai îngrijora că aroma lui se va împrăștia în toată casa.

Una dintre variante presupune folosirea hârtiei de copt. Tapetează tigaia în care vrei să prăjești peștele cu hârtie de copt. Apoi pune tigaia la încins. Pune peștele în tigaie și apoi adaugă peste el un strop de ulei. Acoperă peștele cu o altă bucată de hârtie de copt, pe care va trebui să o strângi bine pe marginile tigăii. Perforează apoi cu o scobitoare și lasă peștele să se gătească.

O altă metodă pe care te poți baza atunci când vine vorba de prăjitul peștelui este ca în tigaia pe care o folosești să pui câteva rondele de cartofi cruzi. La nevoie, acestea pot fi schimbate cu alte rondele.

De asemenea, în uleiul încă rece poți pune câteva feliuțe de măr, sau poți stoarce în uleiul încins zeama de la o jumătate de lămâie.

Totodată, un alt truc efeicient împotriva mirosului de pește prăjit este să pui la fiert într-o oală, lângă tigaia în care prăjești peștele, apă cu oțet.

 Cum alegem peștele proaspăt

Este extrem de important ca peștele pe care îl cumpărăm și vrem să îl gătim, indiferent de modul în care o facem, să fie proaspăt, pentru a evita riscul de îmbolnăvire.

De aceea, este necesar să știm câteva secrete care ne dezvăluie dacă peștele pe care vrem să îl cumpărăm este sau nu proaspăt.

Iată la ce trebuie să fii atent:

Aspect

Analizează aspectul peștelui. Solzii peștelui proaspăt trebuie să fie strălucitori și bine atașați de corp.

Miros

Mirosul este un indicator important al prospețimii. Peștele proaspăt ar trebui să aibă un miros ușor și plăcut de mare, iar mirosul neplăcut sau puternic poate indica faptul că peștele nu este proaspăt.

Ochi

Ochii peștelui proaspăt ar trebui să fie strălucitori și limpezi, bombați, iar pupilele negre, strălucitoare. În caz contrar, ochii sunt înfundați și pupilele gri

Branhii

Verifică branhiile peștelui. Acestea ar trebui să fie de o culoare roz sau roșie strălucitoare, fără pete sau secreții.

Carne

Apasă peștele cu degetul. Carnea peștelui proaspăt este fermă și elastică. La peștele vechi, când apeși carnea, rămân urmele degetelor, iar carnea nu revine la forma inițială. În plus, peștele proaspăt are gura închisă, la un pește vechi, de câteva zile,  gura este deschisă.

De asemenea, nu uita că un pește proaspăt poate fi consumat în termen de 48- 72 de ore din momentul în care a fost pescuit.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *