Trucul de nota 10 pentru cel mai fin și cremos piure. Cu ce trebuie să amesteci laptele înainte și când trebuie să îl adaugi, de fapt

Trucul de nota 10 pentru cel mai fin și cremos piure. Cu ce trebuie să amesteci laptele înainte și când trebuie să îl adaugi, de fapt

Un truc desăvârșit pentru obținerea celui mai delicat și cremos piure este legat de modul în care amesteci laptele. Este esențial să știi când și cu ce să-l combini pentru a obține rezultatul perfect.

Cum să faci cel mai cremos piure de cartofi

Deseori, atunci când ne dorim să ne bucurăm de o masă reconfortantă, alegem preparate care includ cartofii, iar unul dintre cele mai apreciate și versatile feluri de mâncare cu cartofi este piureul.

Însă, este esențial să cunoaștem câteva trucuri pentru a transforma simplii cartofi într-un piure desăvârșit, delicat și cremos. Astfel, vom descoperi cum să obținem un piure cu adevărat delicios care să aibă o textura moale și aerată.

Cu siguranță, într-un moment sau altul, oricare gospodină a observat că piureul de cartofi pe care l-a preparat nu a obținut textura ideală sau că mai prezintă cocoloașe neplăcute.

În astfel de situații, ne punem întrebarea cum putem îmbunătăți textura acestuia? Ei bine, noi vă vom oferi răspunsul întrebărilor voastre și vă vom dezvălui secretele unui piure uimitor.

Vezi și: Multe gospodine nu au auzit de acest truc. Ce să pui în apa în care fierbi cartofii pentru piure. Secretul care face diferența

La ce trucuri trebuie să apelezi pentru a face cel mai cremos piure

Majoritatea gospodinelor știu să pregătească piure de cartofi, iar procesul în sine poate părea simplu și rapid. . Cu toate acestea, chiar și în cazul preparatelor aparent simple, există întotdeauna spațiu pentru îmbunătățiri și trucuri care să îl facă și mai delicios și să satisfacă cu adevărat pofta de mâncare.

Piureul, chiar dacă este rapid de făcut, poate fi transformat într-un preparat cu adevărat remarcabil cu câteva mici ajustări. Procesul de preparare a piureului începe așa cum se obișnuiește de obicei, cartofii sunt curățați și tăiați în cuburi.

Apoi, adăugăm apa într-o oală și o punem pe foc și adăugăm sare, pregătind terenul pentru a putea pune și cuburile de cartofi la fiert. După ce cartofii au fiert și i-am verificat folosind o furculiță pentru a vedea dacă sunt suficient de moi, următorul pas implică utilizarea unei site și a unui bol mare pentru a obține textura perfectă a piureului.

Se ia o sită sau o strecurătoare cu ochiuri fine și se așează deasupra unui bol mare sau a unei cratițe suficient de mari, iar cu ajutorul unei spatule și cu mișcări blânde presăm cartofii prin sită, astfel încât aceștia să treacă prin ochiurile fine, lăsând în urmă orice cocoloașe nedorite.

Continuăm acest proces până când toți cartofii fierți au fost transformați într-un piure fin și cremos care se acumulează în bolul de sub sită, iar acum este momentul să apelăm la trucul secret.

Citește și: Ce trebuie să pui în piure ca să nu se întărească a doua zi. Așa rămâne moale și pufos

Toți avem obiceiul să adăugăm lapte sau unt în piure, însă modul în care faci acest lucru este crucial. Într-o altă cratiță, combină laptele și untul și pune-le pe foc mic până când untul se topește complet și amestecul devine fierbinte. Adaugă treptat amestecul de lapte și unt peste cartofii pisați, amestecând continuu.

Continuă să amesteci până când obții un piure cremos și omogen. Poți ajusta cantitatea de lapte și unt în funcție de preferințele tale pentru consistența dorită și gust.

Condimentează preparatul cu sare și piper după gust, iar apoi poți să servești cel mai delicios piure însoțit de o textura uimitor de fină.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *