Prosoapele de bucătărie se murdăresc cel mai des și, de multe ori, sunt aproape imposibil de spălat. Se întâmplă acest lucru deoarece ne ștergem mâinile murdare de grăsime, făină sau alte ressturi alimentare, atunci când gătim ceva. Ce este de făcut pentru ca prosoapele să fie din nou moi și pufoase?
În general, petele de pe prosoapele de bucătărie sunt dificil de îndepărtat. Gospodinele japoneze au găsit însă o soluție simplă și despre care sunt că este foarte eficientă. Este suficient să urmezi câțiva pași simpli și rezultatul final va fi peste măsura așteptărilor.
Potrivit lor, e nevoie să diluezi 200 de ml de oțet alb în 10 litri de apă. Pune totul într-un lighean și lasă acolo prosoapele la înmuiat. Foarte important de precizat este faptul că niciodată nu trebuie să speli prosoapele cu alte haine deoarece fermoarele și nasturii rupe firele de pe țesătură. Acest lucru uzează rapid materialul.
Pentru a te asigura că prosoapele rămân moi și pufoase nu trebuie decât să pui în mașina de spălat, odată cu ele, o minge de cauciuc. De asemenea, gospodinele japoneze recomandă să nu folosești modul automat de centrifugare și uscare în mașină, deoarece acest lucru deteriorează treptat prosoapele. Ele trebuie stoarse cu mâna și uscate pe o frânghie.
Pentru ca prosoapele să rămână moi trebuie să știi că ele nu se spală mult timp. Trebuie selectat un program delicat de spălare, cu temperatura apei scăzută. Cel mai bun detergent pentru spălarea prosoapelor moi sunt gelurile și capsulele lichide. Ele pătrund ușor în țesătură și o aromatizează ușor. Apoi clătește ușor prosoapele.
Dacă nu dorești să folosești produse din comerț încearcă următoarea variantă: în cinci litri de apă pune 100 de grame de sare. În această soluție va trebuie să clătești prosoapele, să le storci și apoi să le pui la uscat.
Un alt truc eficient este să clătești prosoapele în apă cu oțet. Tot ce ai de făcut este să torni 100 ml de oțet obișnuit în compartimentul pentru balsam al mașinii de spălat.