Ciorba este, fără îndoială, unul dintre cele mai consumate preparate de la noi din țară, mai ales în timpul sezonului rece. Și tu știi să o pregătești foarte bine? Cu toate astea, ţi se poate întâmpla ca, la un moment dat, să scapi prea multă sare în ea. Cum rezolvi problema? Află răspunsul din rândurile de mai jos.
Nu există român care să nu fi mâncat, măcar o dată în viață, ciorbă. Acest preparat este extrem de îndrăgit în toate colțurile țării noastre, asta datorită gustului său delicios, faptului că este sățios, dar și extrem de sănătos.
Unul dintre ingredientele care se regăsesc în ciorbă este sarea, dar totuși uneori se poate întâmpla să greșești cantitatea necesară, iar preparatul tău să iasă prea sărat.
Cu toate astea, nu te grăbi să-l arunci. Noi am aflat cum poți repeara ciorba sărată. Iată trucul care o va face exact așa cum ți-ai dorit.
În continuare, îți vom spune ce trebuie să faci dacă ciorba ta a ieșit prea sărată. Nu este nevoie să faci alt preparat nou, ci doar să urmezi câteva sfaturi utile și să-l salvezi pe acesta pe care l-ai făcut deja.
Așadar, adăugă în ciorbă circa trei cartofi în coajă şi lasă-i să fiarbă, apoi scoate-i. Acum, gustul preparatului s-ar putea să fie pe placul tău. De asemenea, mai poți folosi și orez.
Pune boabele într-un tifon, leagă-l bine și scufundă-l în mâncare. Lasă ciorba să fiarbă. Ulterior, aceasta ar trebui să aibă un gust perfect.
Te-ar mai putea interesa și Cât timp se poate păstra mâncarea gătită la congelator. Nu mai poate fi consumată după această perioadă!
Nu doar ciorba îți poate ieși prea sărată, ci și sosul. Ce să faci în acest caz? Ei bine, poți adăuga nişte făină cu apă în preparat. Ulterior, dă mâncarea în clocot și problema ar trebui să fie rezolvată.
În schimb, dacă sarmalele tale au ieșit prea sărate, poți pune două linguri de orez printre ele. Ulterior, adaugă apă și fierbe preparatul circa 20 de minute.
Te-ar mai putea interesa și Ingredientul pe care trebuie neapărat să îl adaugi în mâncarea de mazăre. Îi dă o savoare uimitoare!