Trucul extraordinar pentru o recoltă bogată de roșii. Ce trebuie să pui de fapt la rădăcina lor, secretul pe care trebuie să-l știi

Roșiile au nevoie de acest amestec pentru a crește frumoase și gustoase
Trucul extraordinar pentru o recoltă bogată de roșii. Ce trebuie să pui de fapt la rădăcina lor, secretul pe care trebuie să-l știi

O recoltă bogată de roșii nu necesită nici mult timp, și nici resurse prea diverse, ci doar câteva cunoștințe de bază și răbdare. În cele ce urmează vă prezentăm cele mai la îndemână soluții pentru o recoltă de roșii de invidiat!

Cele mai utile rețete de îngrășământ natural pentru roșii

În ultimii ani, îngrășămintele pe bază de iod au devenit din ce în ce mai populare. Acest produs ieftin, găsit la orice farmacie, face ca fructele să crească mai repede și mai eficient, dar previne și fitoftoroza. Tot ce ai nevoie este să diluezi 4 picături de iod în 10 litri de apă și să uzi roșiile cu aproximativ 2 litri de soluție per plantă, însă fără a te atinge cu amestecul de frunze.

Nu doar iodul este bun pentru fertilizarea roșiilor. Cenușa este o metodă la fel de bună pentru ca tomatele să crească văzând cu ochii. Îngrășământ natural și organic, cenușa îți va face fructele de nerecunoscut. Amestecă 300 de grame de cenușă cu 3 litri de apă și fierbe amestecul timp de jumătate de oră. Lasă-l să se odihnească timp de 5 ore, apoi diluează-l cu același volum de apă. Adaugă săpun de rufe, pentru a se menține mai bine pe frunze. Îngrășământul rezultat trebuie strecurat după răcirea completă și aplicat imediat pe frunze.

Sfaturi și trucuri pentru o recoltă bogată de roșii

O altă metodă care nu dă greș este îngrășământul pe bază de drojdie. Încălzește 4 litri de apă la o temperatură de cel mult 38 de grade Celsius. În cazul unor temperaturi mai mari, drojdia va fi distrusă. În apa caldă se dizolvă 15 linguri de zahăr și 15 grame de drojdie uscată. Vasul folosit trebuie să fie mai mare de 4 litri, și asta pentru că, în timpul procesului de fermentație, volumul lichidului se poate și dubla. Amestecul trebuie lăsat să fermenteze între 5 și 10 ore, timp în care se va amesteca din când în când. La final, se va umple o găleată cu 6 litri de apă care se va completa cu cei 4 litri de infuzie de drojdie, după care se stropesc roșiile cu amestecul obținut. Acest fertilizator se poate folosi atât pentru roșii, cât și pentru castraveți.

Amestecul poate fi aplicat atât la rădăcina plantelor, cât și pe frunze, pentru că se va crea un scut de protecție ce nu va mai lăsa bolile să atingă legumele. Fertilizarea cu drojdie produce efecte vizibile după aproximativ o săptămână: frunzele capătă o culoare verde intensă, planta va arăta mai sănătoasă și mai viguroasă, va crește mai repede și va produce un rod mai bogat.

Aceste remedii sunt foarte ușoare și la îndemână pentru orice grădinar. Tot ce trebie să faci este să pui în practică aceste sfaturi și să aștepti să îți vezi gata recolta de roșii mari și gustoase.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.2 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *