Trucul lui Dorel Vișan pentru cea mai bună ciorbă. Ce să pui la final în oală, așa iese gustoasă. Rețeta lui te va cuceri pe loc

Ingredientul secret al actorului-bucătar
Trucul lui Dorel Vișan pentru cea mai bună ciorbă. Ce să pui la final în oală, așa iese gustoasă. Rețeta lui te va cuceri pe loc

Dorel Vișan sau „Senatorul melcilor”, cum i se mai spune, este și un bucătar desăvârșit. Actorul a dezvăluit secretele celebrei sale ciorbe de burtă, care îi poartă și numele, și care figurează, la loc de cinste, și în meniul localului tradițional românesc „La Maritza”, din Franța, al artiștilor Lorraine și Marian Baicu.

Ciorba de burtă a lui Dorel Vișan este o delicatesă în Franța

Soții Lorraine și Marian Baicu dețin, în vestul Franței, în orașul Nantes, cochetul local „La Maritza”. În meniul cu specific românesc se regăsește și ciorba de burtă, deja o delicatesă pentru clienții francezi. Preparatul este la mare căutare, atât de români, cât și de străini. Un alt avantaj este că nu este deloc costisitoare, astfel că oricine se poate delecta cu ciorba românească a îndrăgitului actor.

„Ciorba de burtă o gătim după rețeta prietenului nostru, actorul Dorel Vișan, pe care l-am invitat și pe la noi. Ne-a dezvăluit rețeta lui secretă și care putem spune că se bucură de mare succes. Noi avem și clienți români, dar și foarte mulți francezi, care, după ce au vizitat România, s-au îndrăgostit de mâncărurile noastre și acum vin des în local. Ciorba de burtă este printre cele mai solicitate din meniu, de către francezi. Se vinde cu 8,5 euro porția, adică un castron cu ciorbă de burtă, având alături și pâine de casă, ardei iute și smântână. Precizăm că burta de vită o cumpărăm de la magazinul unor români, care și-au deschis o afacere, aici, în Franța”, a declarat solista Lorraine Baicu pentru Playtech Știri.

Secretul din ciorba lui Dorel Vișan

Actorul Dorel Vișan și-a dezvăluit secretele pentru cea mai bună ciorbă de burtă. Având în vedere succesul răsunător din Franța, cu siguranță mai toți românii vor să afle ce o face atât de specială. Dacă vrei și tu să prepari o astfel de delicatesă, ia-ți carnetul de notițe și citește rândurile care urmează:

„Burta de vită trebuie să fie de la noi din țară, nu e bună asta congelată, adusă din Uniunea Europeană, nu are gust. În plus, burta nu trebuie să fiarbă singură, mai trebuie să puneam în oală, la fiert, și oase de vită, dar și adidași, adică picioare de porc, cum punem și în piftie. Înainte de a o pune la fiert, burta se spală și trebuie frecată cu făină de mălai. După ce a fiert tot, se separă oasele, zeama se trece printr-o sită, unde rămân oasele mai mici, iar burta, dar și carnea, pe care o desprindem de pe oase și de pe adidași, se păstrează, se pun toate în ciorbă”, a explicat actorul pentru sursa menționată anterior.

Un alt secret al lui Dorel Vișan constă în numărul de ouă adăugate în preparat. În funcție de câte porții de ciorbă ai în oală, atâtea ouă se pun în recipient.

„Se pune câte un gălbenuș la porție, câte porții aveți în oală, tot atâtea gălbenușuri puneți. Atenție! Se separă gălbenușul de albuș, iar albușul nu se pune. Putem să acrim ciorba cu oțet sau cu zeamă de lămâie, iar la sfârșit se drege cu un morcov, călit puțin în ulei, ca să îi dea un pic de față, un aspect frumos, colorat. Așa o prepar eu. Se servește cu ardei iute, cu pâine de casă și cu smântână. E o reteță complicată, trebuie să pui suflet, nu e deloc ușoară. La noi, de obicei, se face, de fapt, un fel de supă de burtă, adică se fierbe burta, se pun legumele și, gata! A, nu, aia nu e bună, e o zeamă! Eu v-am învățat acum să faceți o ciorbă de burtă adevărată”, a încheiat Do

Dorel Vișan nu renunță nici la apicultură și nici la actorie, deși are 85 de ani

Dorel Vișan locuiește, în continuare, în Cluj, unde se bucură din plin de viața la țară. Nu a renunțat la stupi, pasiunea pentru apicultură moștenind-o de la bunici și fiind transmisă din tată în fiu. Nu se teme de albine, dimpotrivă, se bucură de beneficiile veninului de albine, mai ales pentru problemele articulare și de oase. Totuși, are grijă să nu se expună prea mult insectelor, cât să nu își pună sănătatea și chiar viața în pericol.

Marele actor nu a renunțat nici la scenă. Recent, el a prins un rol interesant în pelicula „21 de rubine”, în care joacă alături de Anthony Delon, fiul celebrului Alain Delon:

„De data asta joc rolul unui primar corupt. Corupt până în măduva oaselor, de vreme ce a stat în același scaun mai bine de 20 de ani. Filmul lui Ciprian Mega vorbește despre corupția adâncă ce zace în viața noastră. Vine din profunda cunoaștere psihologică a acestuia, atât a relațiilor umane, cât și a sufletului omului, că doar nu degeaba e de atâta vreme preot”, a mai declarat actorul, pentru Playtech Știri.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *