Atunci când nu are filmări, Gabriela Cristea petrece destul de mult timp în bucătărie, unde gătește preparate savuroase pentru familia ei. Nu de puține ori vedeta de la Antena Stars împărtășește și cu cei care o urmăresc pe internet rețetele și trucurile ei culinare. Cum gătește prezentatoarea TV cele mai delicioase vinete și ce trucuri are pentru a obține preparate deosebite.
Vinetele sunt unele dintre cele mai ofertante legume. Acestea pot fi gătite în multe feluri și ne putem bucura de aroma lor pe tot parcursul verii. Gabriela Cristea are o rețetă specială de vinete cu care și-a cucerit familia, dar și urmăritorii de pe rețelele de socializare. Vedeta a filmat rețeta ei de vinete gratinate și a postat filmulețul în mediul online.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curăță parțial vinetele și se taie rondele de un centimetru grosime. Se pune sare peste feliile de vinete și se lasă să iasă apa din ele. Se curăță usturoiul și se pune în blender împreună cu busuioc proaspăt, ardei kapia, roșii și ulei. Se amestecă astfel încât să se obțină un sos omogen și se condimentează cu sare, piper și chilli.
Vinetele și-au lăsat apă, motiv pentru care se vor șterge cu șervețele de bucătărie. Se dau rondelele de vinete prin făină și se prăjesc în ulei încins, pe ambele părți. Se rumenesc puțin pe o parte și pe alta, cât să se înmoaie. Se scot pe prosoape de hârtie, pentru a se scurge de ulei.
Se pune un strat de sos în tavă, apoi un strat de felii de vinete prăjite. Urmează un strat de mozzarella dată pe răzătoare, apoi din nou un strat de sos, vinete și mozzarella, până când se termină ingredientele. La final se adaugă și pecorino deasupra. Se pune tava la cuptor, la 180 de grade, cu ventilație, până când vinetele se gratinează.
Citește și: Secretul celui mai delicios frappe. Gabriela Cristea a dezvăluit rețeta
Vedeta de la Antena Stars are și o rețetă specială de salată de vinete cu maioneză, pe care le-a dezvăluit-o la un moment dat internauților. Vinetele coapte și curățate se lasă la scurs, după care se toacă. Gabriela Cristea nu pune deloc sare peste vinete, ci adaugă mai multă sare la maioneză. De asemenea, nu folosește ceapă, ci usturoi pentru a da aromă salatei.
”O să fac o maioneză. Eu pun multă sare în maioneză și nu voi mai pune în vinete. Noroc că maioneza se face repede. Fac puțină, nu foarte multă. După care e momentul să tocăm vinetele. De azi noapte le-am pus într-o sită. După ce am tocat și vinetele, pun doi căței de usturoi. Nu mult, pentru că nu vreau să avem problemele cu stomacul. Amestec repede și sunt aproape gata. Și am terminat, gata!”, spunea prezentatoarea TV într-un filmuleț pe care l-a postat pe social media recent.