Trucul minune care curăță depunerile de calcar din mașina de spălat. Ai nevoie de un ingredient banal, se găsește în orice gospodărie

Așa vei prelungi durata de funcționare a mașinii de spălat

Scris de: Daoud Andra

07 Jun. 2023

Trucul minune care curăță depunerile de calcar din mașina de spălat. Ai nevoie de un ingredient banal, se găsește în orice gospodărie

Mașina de spălat este unul dintre cele mai folosite obiecte electrocasnice. O utilizăm pentru a curăța hainele, însă în interiorul ei se acumulează, de multe ori, reziduuri care o fac să miroasă urât și îi pot defecta componentele, în timp. Cum prepari amestecul care curăță depunerile de calcar din mașina de spălat? Ingredientele sunt la îndemâna oricui, iar metoda este foarte simplă.

Cum se curăță depunerile de calcar din mașina de spălat

Durata de funcționare și eficiența mașinii de spălat sunt influențate de felul în care o întreținem. Din cauza apei dure, pe componentele mașinii de spălat se poate depune calcarul. În timp, acesta îngreunează procesul de spălare și poate face ca mașina de spălat să se strice mai repede.

Citește și: De ce să pui șampon în mașina de spălat. Trucul e uimitor, așa vei proceda mereu de-acum încolo

Nu doar calcarul reprezintă o problemă, ci și resturile de detergent și balsam care rămân în interiorul mașinii. În combinație cu umezeala, acestea duc la apariția unui miros neplăcut, care se va impregna și în haine. Pentru a scăpa de toate aceste depuneri, atât din cuva mașinii, cât și din sertarul pentru detergent, ai nevoie de câteva ingrediente la îndemână.

Mașina de spălat se curăță eficient cu oțet, bicarbonat de sodiu și zeamă de lămâie. Toarnă conținutul unui plic de bicarbonat în compartimentul pentru detergent al mașinii de spălat. Poți pune peste el și zeama de la o lămâie, pentru a fi mai puternic și mai eficient. În cuva mașinii de spălat, vei adăuga două căni de oțet alb. Setează temperatura maximă și pornește mașina de spălat la programul obișnuit, fără să pui haine în interior.

Citește și: Ingredientul pe care să-l adaugi în mașina de spălat. Vei avea cele mai pufoase haine, trucul e genial

Cum se curăță corect mașina de spălat
Mașina de spălat poate fi curățată folosind bicarbonat și oțet

Cât de des trebuie să cureți mașina de spălat

După ce s-a încheiat programul de spălare, nu uita să cureți și garnitura de cauciuc a mașinii de spălat rufe. În fanta garniturii rămân mai mereu apă și resturi de detergent, iar umezeala favorizează apariția micegaiului și a mirosurilor neplăcute. Pentru a scăpa de aceste probleme, fă o pastă din bicarbonat de sodiu și oțet. Aplic-o pe garnitura mașinii de spălat cu ajutorul unui burete sau al unei periuțe.

Citește și: Butonul secret de la mașina de spălat de care puțină lume știe. Are un rol foarte important, iată cum te poate ajuta

Lasă pasta să acționeze 15-20 de minute, timp în care va dizolva eficient depunerile de calcar și resturile de detergent. După acest interval, poți curăța cu un burete înmuiat în apă sau cu o cârpă umezită.

Pentru a menține mașina de spălat curată și funcțională, este nevoie de un astfel de ciclu de curățare cu bicarbonat de sodiu și oțet o dată pe lună. În acest fel, specialiștii spun că poți prelungi durata de funcționare a mașinii cu câțiva ani.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.9 25 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *