Trucul minune cu folie adezivă care te ajută să cureți frigiderul în câteva secunde. E chiar genial

Încearcă și tu acest truc și vei scăpa de timpul pierdut pentru curățarea frigiderului
Trucul minune cu folie adezivă care te ajută să cureți frigiderul în câteva secunde. E chiar genial

Frigiderul este unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice din casă și, ca atare, trebuie întreținut corespunzător. Acest lucru include o curățare lunară, deși nu putem nega faptul că este o adevărată corvoadă. Din fericire, trucul cu folia adezivă face curățarea frigiderului mult mai ușoară.

Trucul minune cu folie adezivă care te ajută să cureți frigiderul în câteva secunde

Murdăria din interiorul frigiderului îl face să miroasă urât și îi scurtează durata de viață a acestuia. În plus, alimentele din interior se pot strica mult mai repede. Unele dintre ele absorb mirosurile neplăcute, ca să nu mai vorbim de riscurile pentru sănătate la care ne expunem.

Desigur, golirea întregului frigider și faptul că trebuie să scoți rafturile, sertarele și accesoriile pentru a le curăța și dezinfecta necesită timp și efort. Curățarea devine și mai complicată dacă, de exemplu, un borcan cu sos s-a vărsat sau un recipient de iaurt s-a spart.

Trucul cu folia adezivă este pe cât de simplu, pe atât de eficient atunci când vine vorba de curățarea frigiderului. Pur și simplu trebuie să acoperiți complet suprafețele care sunt pătate sau cel mai dificil de curățat, cum ar fi raftul de jos sau cel de sus.

În acest fel, de fiecare dată când veți avea ceva pe ele, nu trebuie decât să îndepărtați cu grijă folia murdară. Aceasta este apoi înlocuită, menținând rafturile curate și ferite de pete nedorite.

Trucul a fost împărtășit de un utilizator de Facebook care, sătul de murdăria acumulată și ascunsă în spatele produselor din frigider, a decis să tapeteze cele mai încăpățânate zone cu folie alimentară. Pentru ca aceasta să fie eficientă, este esențial ca ea să fie bine înfășurată, astfel încât să nu se rupă sau să creeze dungi. Chiar dacă nu este murdară, este recomandat să o schimbați la fiecare săptămână sau, cel mult, la două săptămâni.

Citește și: „Alimente care nu se țin în frigider. Se strică mai repede dacă sunt depozitate la rece

Citește și: „Ce se întâmplă de fapt dacă pui un ziar în frigider. Efecte nebănuite, trucul pe care trebuie să-l știi

Cum se curăță frigiderul

Pentru a curăța și dezinfecta interiorul frigiderului, există un remediu foarte eficient pe care îl poți face în casă. Ingredientul principal este bicarbonatul de sodiu, un produs antibacterian și degresant.

Pentru a prepara soluția, amestecați 2 căni de apă, 3 linguri de bicarbonat de sodiu și sucul unei jumătăți de lămâie. Înmuiați un prosop sau un burete și frecați pereții și compartimentele frigiderului. Lăsați să acționeze timp de cinci minute și îndepărtați cu o cârpă curată și absorbantă.

Pentru a curăța garniturile ușilor și a preveni apariția mucegaiului, ștergeți-le cu o cârpă înmuiată într-un amestec de apă și oțet.

Citește și: „Regula de aur ca să reduci consumul unui frigider. Ce e important să faci, trebuie să afli neapărat asta

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *